Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVE IDE PLANIRANO'

MORH: Odlazak helikoptera u Ukrajinu vojna je tajna

Zagreb: Helikopteri u ZTC-u koji su namijenjeni kao donacija Ukrajini
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
05.05.2023.
u 12:13

MORH se oglasio nakon što je dio medija planirane letačke aktivnosti iznad Zagreba i Zagorja povezao s odlaskom helikoptera u Ukrajinu

Doniranje hrvatskih vojnih helikoptera Ukrajini vojna je tajna, ali sve odvija planiranom dinamikom, priopćio je MORH u petak.  "Svi detalji oko donacija Ukrajini predstavljaju klasificirane podatke te ih sukladno propisima o zaštiti tajnosti podataka, nismo u mogućnosti iznositi u javnost", objavio je MORH. 

"Ali sve materijalne donacije Ukrajini odvijaju se planiranom dinamikom", naglašava se.  MORH se oglasio nakon što je dio medija planirane letačke aktivnosti iznad Zagreba i Zagorja povezao s odlaskom helikoptera u Ukrajinu.  „Helikopteri HRZ-a koji se spominju u pojedinim medijskim napisima, nalaze na planiranim aktivnostima te nema nikakvog razloga za uznemirenost i zabrinutost građana.

"Naglašavamo kako se sve aktivnosti HRZ-a provode u područjima propisanih zona letenja sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj“. Ministar obrane Mario Banožić bio je u Ukrajini krajem ožujka i nakon sastanka s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim izjavio kako očekuje da će 14 transportnih helikoptera koje Hrvatska donira Ukrajini "uskoro" stići u tu zemlju. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:41 08.05.2023.

Samo se toplo nadam kako ova nerazumna izvanjska politika trenutno vladajuće političke oligarhije ne će ostaviti nekakove dugoročne posljedice, za RH i Hrvate, kad se i ovaj rat jednom završi! I kad se već krenula multipolarnost svijeta još dodatno ojača. Posebice što hrvatski narod, suprotiva mainstream medijima i politici misli i no ovom sukobu ne tako jednostrano i ne ovako rusofobno i ukrajinofilno.

ZN
Znalac23402
17:49 05.05.2023.

Ministre Banožiću Svaka Čast što želite pomoći ukrajincima odobravam to ali zašto naše dečke i cure koje se prijavu u RH vojsku procedura traje mjesecima nitko ništa ne zna ni kad je služenje dragovoljnog roka a ni kada je specijalizacijaa obratite malo pažnju na pomutnju koju ste stvorili nezna se tko pije tko plaća dajte neke novosti budućim vojnim licima bavite se svojim narodom malo još jednom svaka čast što pomažete Ukrajincima ali treba i našim mladima omogućit brži prijestup u vojnu karijeru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije