Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN GRLIĆ RADMAN

'Moramo izbjeći rat s Rusijom, ne smijemo dozvoliti eskalaciju. Sada je sve ugroženo'

Aftermath of recent shelling in Panteleimonivka
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/4
18.02.2024.
u 13:32

Ako je suparnik ekonomski, ne bi trebalo stvarati nove podjele. Trebamo što više saveznika na našoj strani u borbi protiv ruske agresije, poručio je Grlić Radman

Želimo izbjeći rat s Rusijom, ali teško je reći dokad će sukob u Ukrajini trajati dok ne vidimo naznake ruskog povlačenja i spremnosti za kompromis, rekao je u nedjelju hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman. "Rat se izbjeći mora, na tome svi radimo. Ne smijemo dozvoliti eskalaciju", izjavio je novinarima na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

"Dok god ne vidimo naznake ruskog povlačenja, naznake spremnosti na dijalog i kompromisno rješenje, teško je reći koliko će to sve skupa trajati. Moramo raditi na tome da se sukob završi, da Putin konačno shvati da agresija nije mir prema miru", dodao je. Šef hrvatske diplomacije smatra da bi NATO i EU trebali jačati obrambene kapacite i biti spremni na svaki oblik krize.

>> FOTO/VIDEO 'Naši ljudi su kod kuće': Pogledajte emotivan susret oslobođenih ukrajinskih zarobljenika

Aftermath of recent shelling in Panteleimonivka
1/16

"Sada je sve ugroženo s Rusijom koja nema apsolutno nikakav povod ni argument za agresiju na jednu suverenu zemlju", rekao je Grlić Radman. Drži da zapad treba graditi partnerstvo s Kinom koja održava dobre odnose s Moskvom i nakon invazije na Ukrajinu prije dvije godine.

"Ako je suparnik ekonomski, ne bi trebalo stvarati nove podjele. Trebamo što više saveznika na našoj strani u borbi protiv ruske agresije", rekao je Grlić Radman.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 11

MI
Milana19994
15:17 18.02.2024.

Koliko ja znam Ukrajina nije u NATO i nije u EU. Svi znamo da je USA u NATO da ima kontrolu u EU. Koji interes ima Hrvatska u svemu tome??

5S
505.scrtom
12:40 20.02.2024.

molim, radman govori o nekakvom kompromisnom riješenju !?. znači tu smo a govorilo se čitavo vrijeme da ne smije bit nikakvih kompromisa. znači putin vas polako dobija tamo gdje želi.

Avatar El Indio
El Indio
15:32 18.02.2024.

Ma dajte, samo ruske zastavice nabavit i kad dojdu mahat sa njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije