Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplata nezakonitih subvencija

Morali napraviti neobičan potez: Zaplijenili zrakoplov Ryanaira sa 149 putnika

Ryanair
Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL
09.11.2018.
u 14:37

Putnici su sljedećim Ryanairovim letom stigli na ciljano odredište ali s pet sati zakašnjenja, objavila je francuska uprava za civilno zrakoplovstvo

Francuska je zaplijenila zrakoplov Ryanaira u zračnoj luci u Bordeauxu radi naplate nezakonitih državnih potpora koje su francuske zračne luke omogućile tom irskom diskontnom zračnom prijevozniku, objavile su u petak francuske vlasti za zrakoplovstvo. 

Zrakoplov je zaplijenjen u četvrtak navečer nakon što se u njega već ukrcalo 149 putnika na letu za London, izvijestila je zračna luka u Bordeauxu. Putnici su sljedećim Ryanairovim letom stigli na ciljano odredište ali s pet sati zakašnjenja, objavila je francuska uprava za civilno zrakoplovstvo.

U upravi su izrazili žaljenje što su bili prisiljeni posegnuti za "krajnjom mjerom" zapljene zrakoplova, obrazlažući taj potez višekratnim bezuspješnim pokušajima naplate subvencija od Ryanaira, dodaje se u priopćenju.

Prema odluci Europske komisije iz 2014. godine, Ryanair je trebao vratiti 858 tisuća eura vezano za rabate i marketinške aranžmane koje im je omogućila zračna luka u Angoulemeu.

EU je paralelno naredio francuskim vlastima da traže povrat novca od Ryanaira i Transavije iz sastava Air France-KLM-a koji su dobili od zračnih luka u Nimesu i Pau Pyrénéesu.

U Ryanairu nisu odmah bili dostupni za komentar informacije o zapljeni. 

Pogledajte video gradnje aerodroma i Istanbulu

Komentara 3

DU
Deleted user
15:36 09.11.2018.

Ako to naprave svi aerodromi u EU, Ryan propada u roku tjedan dana. Napokon i hvala Bogu! Jer gdje Ryan prođe, trava ne raste te ostaju samo dugovi aerodroma i lokalne zajednice. Bilo bi intetesantno da Hrvatska turistička zajednica objavi koliko je milijunčeka euronovčića do sada Ryan kasirao da leti za Zadar, Rijeku i Pulu!

NO
nogogaz
17:04 09.11.2018.

Nadajmo se da stecaj croatie airlines nece bacit prevelike mrlje na lipu nasu. Za max 6mjeseci oprostit cemo se od njih....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije