Naslovnica Vijesti Svijet

Morali napraviti neobičan potez: Zaplijenili zrakoplov Ryanaira sa 149 putnika

Putnici su sljedećim Ryanairovim letom stigli na ciljano odredište ali s pet sati zakašnjenja, objavila je francuska uprava za civilno zrakoplovstvo
09. studenoga 2018. u 14:37 3 komentara 1676 prikaza
Ryanair
Foto: Ralph Orlowski/REUTERS/PIXSELL

Francuska je zaplijenila zrakoplov Ryanaira u zračnoj luci u Bordeauxu radi naplate nezakonitih državnih potpora koje su francuske zračne luke omogućile tom irskom diskontnom zračnom prijevozniku, objavile su u petak francuske vlasti za zrakoplovstvo. 

putovanje, zračna luka moda 'na visini' Stjuardesa poručuje: Ovo nikada ne biste trebali odjenuti za let zrakoplovom

Zrakoplov je zaplijenjen u četvrtak navečer nakon što se u njega već ukrcalo 149 putnika na letu za London, izvijestila je zračna luka u Bordeauxu. Putnici su sljedećim Ryanairovim letom stigli na ciljano odredište ali s pet sati zakašnjenja, objavila je francuska uprava za civilno zrakoplovstvo.

Nove uniforme za kineske stjuardese i stjuarde moda u kabini S novim uniformama za ovim će stjuardesama mnogi uzdisati još i više

U upravi su izrazili žaljenje što su bili prisiljeni posegnuti za "krajnjom mjerom" zapljene zrakoplova, obrazlažući taj potez višekratnim bezuspješnim pokušajima naplate subvencija od Ryanaira, dodaje se u priopćenju.

Ryanair štrajk NJEMAČKA Štrajk pilota i kabinskog osoblja: 'Ryanair, prestani cijediti svoju posadu'

Prema odluci Europske komisije iz 2014. godine, Ryanair je trebao vratiti 858 tisuća eura vezano za rabate i marketinške aranžmane koje im je omogućila zračna luka u Angoulemeu.

let iznad oblaka Da se smrzneš VIDEO Objavio zastrašujuću snimku onoga što piloti vide, a putnici ne

EU je paralelno naredio francuskim vlastima da traže povrat novca od Ryanaira i Transavije iz sastava Air France-KLM-a koji su dobili od zračnih luka u Nimesu i Pau Pyrénéesu.

U Ryanairu nisu odmah bili dostupni za komentar informacije o zapljeni. 

Pogledajte video gradnje aerodroma i Istanbulu

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Vlaskoulicanec:

    Ako to naprave svi aerodromi u EU, Ryan propada u roku tjedan dana. Napokon i hvala Bogu! Jer gdje Ryan prođe, trava ne raste te ostaju samo dugovi aerodroma i lokalne zajednice. Bilo bi intetesantno da Hrvatska turistička zajednica objavi ... prikaži još! koliko je milijunčeka euronovčića do sada Ryan kasirao da leti za Zadar, Rijeku i Pulu!

  • nogogaz:

    Nadajmo se da stecaj croatie airlines nece bacit prevelike mrlje na lipu nasu. Za max 6mjeseci oprostit cemo se od njih....