Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
električna energija

Moody's poboljšao izglede kreditnog rejtinga HEP-a. Barbarić: Drago nam je da je prepoznata strateška važnost HEP-a

Zagreb: Potpisan ugovor o zamjeni primarne opreme Glavne hidroelektrane Senj
Luka Stanzl/PIXSELL
22.11.2023.
u 11:14

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić ističe da su u HEP-u vrlo zadovoljni potvrđenom ocjenom agencije Moody's i poboljšanjem izgleda kreditnog rejtinga, koji je od 2021. godine na investicijskoj razini.

Agencija Moody's potvrdila je postojeću ocjenu dugoročnog kreditnog rejtinga Hrvatske elektroprivrede Baa2, s tim da je izglede kretanja ocjene rejtinga promijenila sa stabilnih u pozitivne, priopćili su u srijedu iz HEP-a.

Promjena je uslijedila, navodi se,  nakon što je Moody's promijenio izglede za dugoročni rejting Republike Hrvatske sa stabilnih na pozitivne. Istodobno je potvrđena i samostalna ocjena rejtinga HEP-a baa3. Promjena izgleda na pozitivne odražava jaku povezanost između rejtinga HEP-a i kreditne sposobnosti države s obzirom na 100-postotno vlasništvo nad HEP-om i dominantan položaj HEP-a na hrvatskom tržištu električne energije, ocijenio je Moody's.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić ističe da su u HEP-u vrlo zadovoljni potvrđenom ocjenom agencije Moody's i poboljšanjem izgleda kreditnog rejtinga, koji je od 2021. godine na investicijskoj razini.

"Drago nam je da je prepoznata strateška važnost HEP-a za Republiku Hrvatsku i ključna uloga u provedbi mjera Vlade za ublažavanje udara cijena energije na hrvatske građana i gospodarstvo. Ova je ocjena dodatni poticaj za nastavak realizacije naših investicijskih planova s naglaskom na izgradnju obnovljivih izvora energije“, rekao je Barbarić.

 

Ključne riječi

Komentara 1

AI
airbender
09:37 23.11.2023.

Frane, kaj je sa plinom ono bilo? Popapala maca? Ne tema?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije