Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ispričavam se za 'šlampavo' ispunjenu imovinsku karticu'

Posljednjih dana, u medijima izlazi niz napada i neistina, kojima se diskreditira moj životni rad i dignitet, moja obitelj i prijatelji. Po već viđenom modelu, stvara se negativna percepcija u javnosti bez provjeravanja činjenica ili saslušavanja druge strane.
28. siječnja 2020. u 15:13 52 komentara 6025 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Premijer Andrej Plenković razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžića dužnosti, a o svemu se očitovao i smjenjeni ministar. Neslužbeno doznajemo da bi državni tajnik Željko Plazonić mogao biti Kujundžićev nasljednik. On je, podsjetimo, već najavio da bi preuzeo Ministarstvo ako bi mu se to ponudilo.

Tomislav Ćorić i Milan Kujundžić 'KVALITETNO SU SURAĐIVALI' Ćorić o smjeni: Na predsjedniku Vlade je da izabere ekipu s kojom će igrati

Priopćenje Milana Kujundžića prenosimo u cijelosti: 

Odlazim s mjesta ministra zdravstva u Vladi RH nakon 39 mjeseci na čelu Ministarstva zdravstva. Mom odlasku prethodio je orkestrirani medijski napad potaknut grupacijskim interesima. „Povod“ za napad je moja imovinska kartica.

Kao što je poznato, nakon formalne nomotehničke omaške u ispunjenju imovinske kartice, pri čemu nije bilo sadržajnog propusta, to jest točno sam naveo sve nekretnine koje imam jedino nisam precizno naveo broj kvadrata.

Posljednjih dana, u medijima izlazi niz napada i neistina, kojima se diskreditira moj životni rad i dignitet, moja obitelj i prijatelji. Po već viđenom modelu, stvara se negativna percepcija u javnosti bez provjeravanja činjenica ili saslušavanja druge strane.

Sve neistine sam zajedno sa svojim odvjetnikom jučer demantirao na tiskovnoj konferenciji. Isto tako je danas moj odvjetnik uputio u Vladu i Središnjicu HDZa detaljno očitovanje o svim nekretninama i zakonitom njihovom stjecanju.

Naravno, isto će biti upućeno i na Povjerenstvo za sukob interesa.

Anka Mrak Taritaš održala je konferenciju za medije Kluba zastupnika GLAS Marinko Jurasić Kujundžiću nema mjesta u “svemiru” A. Mrak Taritaš!?

U dogovoru s premijerom odlazim s mjesta ministra zdravstva u Vladi RH i vraćam se na svoje mjesto u Sabor koje sam dobio na parlamentarnim izborima 2016. preferencijskim glasovima, kao i na svoje mjesto u KB Dubrava i Medicinski fakultet sveučilišta u Zagrebu.

Sve vrijeme svog mandata radio sam teško, pošteno i najbolje što sam znao te što smatram da je u interesu za našu državu i budućnost

Uz brojne poteškoće tijekom 39 mjeseci mandata ove Vlade i mog mjesta na čelu MZ donijeli smo novi zakon o zdravstvenoj zaštiti, izuzetno uspješno smo povlačili sredstva iz EU fondova u iznosu oko 2 milijarde Kuna, opremajući brojne bolnice u RH, dvostruko smo povećali broj specijalizacija, povećali plaće zdravstvenim radnicima za 18%, riješili prioritetne liste čekanja za bolesnike s po život opasnim bolestima, osim u Zagrebu ustrojili smo mrežu intervencijske radiologije za pacijente s moždanim udarom u Splitu, Osijeku i Rijeci, uredili kalendar naručivanja, povećali izvršenost postupaka godišnje za 10-20%, stabilizirali financijski sustav ne povećavajući naslijeđene dugove u zdravstvu, osigurali sredstva za izgradnju bolnice u Puli i Rijeci, stabilizirali financijski sustav ne povećavajući naslijeđene dugove u zdravstvu, osigurali sredstva za izgradnju bolnice u Puli i Rijeci, napravili Nacionalni robotski centar, naglašeno povećali fond skupih lijekova, iznimno brzo uvodili inovativne lijekove i metode liječenja, otvorili Dnevnu bolnicu u Zagvozdu i započeli u Metkoviću, napravili nacionalni program protiv raka te prvi u svijetu počeli program za rano otkrivanje raka pluća, gdje su sada oči svih članica EU uprte u Hrvatsku.

Kujundžić i Plenković Tko će biti novi ministar zdravstva? Plenković razriješio Kujundžića. Ćorušić bio na razgovoru kod premijera

Pokrenuo sam nabavu PET/CT uređaja kako bi se država riješila zastarjele tehnologije kao i financijski štetnih odnosa i monopola privatne tvrtke, za što bi Vlada trebala donijeti odluku ovih dana.

Posebice sam ponosan što sam progovorio te zajedno s Vladom i gradom Zagrebom učinio prve korake u izgradnji Nacionalne dječje i sveučilišne bolnice u Blatu.

Još jednom se ispričavam javnosti za „šlampavo“ ispunjenu imovinsku karticu, u kojoj niti jedna imovina nije skrivena, već poradi moje nesmotrenosti su napravljene formalne nomotehničke grješke.

Ovu prigodu koristim zahvaliti se svim svojim suradnicima u Ministarstvu zdravstva, Premijeru i cijeloj Vladi!

Također, zahvaljujem i predstavnicima medija koji su u proteklom razdoblju pratili rad Ministarstva zdravstva.

Milan Kujundžić REAKCIJE NA SMJENU Glavašević: Jedan Milan je pao, idemo po drugoga, SDP: Građanima je dosta korupcije

Onome tko dođe na čelo Ministarstva zdravstva želim sreću i uspjeh u radu!

Prof. dr. sc. Milan Kujundžić

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
 • Lavica7:

  Ma zaboravi slampavo ispunjenu karticu...sva sreca nisi kao Ona Baka prodao par litara rakije ili ne dao dragi Bog da ti je sjela ovrha zbog neplacene TV pretplate....

 • Avatar Matija22
  Matija22:

  boli te briga, lova ostaje,sad u sabor po novu lovu ko kuščević

 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Sve bi bilo u redu da je šlampav samo u ispunjavanju kartice.