Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će biti novi ministar zdravstva?

Plenković razriješio Kujundžića. Ćorušić bio na razgovoru kod premijera

Kujundžić i Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
28.01.2020.
u 11:42

Najjednostavnije bi bilo dati ostavku, no moj moral mi ne da to učiniti, jer bi time pobijedile interesne skupine, kazao je Kujundžić

Premijer Andrej Plenković razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžića dužnosti. Neslužbeno doznajemo da bi državni tajnik Željko Plazonić mogao biti Kujundžićev nasljednik. On je, podsjetimo, već najavio da bi preuzeo Ministarstvo ako bi mu se to ponudilo.

"Nitko mi još ništa nije rekao niti išta znam", izjavio je dr. Željko Plazonić, u javnosti kandidat za ministra zdravstva.

Na razgovoru s premijerom kao potencijalni kandidat za ministar zdravstva, kako nam je neslužbeno potvrđeno, danas je bio i prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb. Drugi je to put da je prof. Ćorušić u uskoj utrci za ministra zdravstva. Trebao je dobiti taj položaj za Oreškovićeve Vlade kada je na Ksaver na kraju postavljen dr. Dario Nakić iz zadarske bolnice.

Kako doznajemo, dr. Nakić ne spominje se među kandidatima za Kujundžićeva nasljednika, a prof. Ćorušić razgovarao je s premijerom o tome.

Video: Video: Ministar Kujundžić na konferenciji za medije objavio da je dao mandat na raspolaganje premijeru

"Najjednostavnije bi bilo dati ostavku, no moj moral mi ne da to učiniti, jer bi time pobijedile interesne skupine. Stoga sam dogovorio s premijerom da stavljam mandat na raspolaganje", kazao je Kujundžić na konferenciji za medije u ponedjeljak nakon što je s premijerom održao sastanak.

"Pošto sam sve u životu stekao pošteno, nisam bio opterećen formom. Po drugoj strani ništa nisam nelegalno ili moralno sporno učinio. Nizom napada kojima se diskreditira moj rad i dignitet po već viđenom modelu stvara se negativna percepcija. Po broju takozvanih skandala koji izlaze razvidno je svakome da se radi o orkestriranome napadu, odnosno djelovanju interesnih skupina", kazao je Kujundžić.

Na informaciju da Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provjerava sve napise vezane uz njega, Kujundžić je rekao da ga nitko nije kontaktirao.

Komentara 117

Avatar Zarko_Oremovic
Zarko_Oremovic
10:27 28.01.2020.

BIlo bi moralnije da je sam dao ostavku a ne da ga premijer mora smijenjivat.

ŠN
šnicl
10:29 28.01.2020.

Mozda je dobro radio svoj posao ali ovo je bilo previse... Dobra odluka Plenkovica.

KA
kariola
10:07 28.01.2020.

Hvala ti Plenkovicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije