Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Molnar: Novinarke omalovažavaju, prozivaju.... Imali smo i slučaj verbalnog napada od strane političara

Marija Molnar
Branimir Bradarić
25.11.2022.
u 12:48

Marija Molnar ističe kako je situacija krajnje ozbiljna pa i kritična te da takva praksa mora prestati kao i da će Sindikat novinara Hrvatske reagirati i tražiti da se krivci procesuiraju i kazne.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas je održana sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova na kojoj je rečeno kako je broj slučajeva nasilja nad ženama u porastu. Govorila je povjerenica Sindikata novinara Hrvatske za Vukovarsko – srijemsku županiju Marija Molnar koja je rekla kako su u zadnje vrijeme zaprimili i dokumentirali nekoliko gadnih slučajeva prijetnji i omalovažavanja novinarki na radnom mjestu.  

- Novinarke se na terenu proziva i naziva raznim imenima, omalovažava, prebrojavaju im se krvna zrnca, napada na radnom mjestu i na terenu, on line maltretira, provodi verbalno nasilje… Imali smo i slučaj verbalnog napada od strane političara. Poslije toga slučaja zabilježene su i prijetnje smrću – rekla je Molar.  

Ističe kako je situacija krajnje ozbiljna pa i kritična te da takva praksa mora prestati kao i da će Sindikat novinara Hrvatske reagirati i tražiti da se krivci procesuiraju i kazne. Ovom prilikom je pozvala kolege novinare u redakcijama da se solidariziraju i osvijeste jer su neki slučajevi verbalnog nasilja bili na granici fizičkog sukoba. Poručuje i da je za bilo kakvu reakciju neophodno da slučaj bude prijavljen ali i da očekuje od nadležnih institucija razumijevanje i senzibiliziranost.

-
Pitam se što rade institucije? Zašto po službenoj dužnosti ne podnesu prijave, privode krivce i slično jer vrlo često napadnute kolegice nemaju hrabrosti ili jednostavno iz nekog razloga ne žele prijaviti slučaj – rekla je Molnar.  

 

Komentara 3

DU
Deleted user
15:32 25.11.2022.

Danas je velika većina hrvatskih medija u stranim rukama. Od toga je najmanje polovica u vlasništvu Adria Medije iz Beograda. Osim nekoliko važnih dnevnih listova tu su i neke poznate TV kuće kao i poznati tele-operater u usponu. Druga jee polovica u njemačkim, češkim i inim rukama. Njihov progam nije nacionalni nego regionalni. Kada se kaže regionalni misli se na "region". Stoga je mnogo emisija i serija s mješovitim sastavom glumaca, voditelja i reportera iz "regiona". Kada se na koncu pogleda sastav Hrvatskog novinarskog društva i kakav je njihov politički smjer sasvim je jasno otkuda u većine Hrvata veliko nezadovoljstvo medijima.

LL
lijepa_li si
13:30 25.11.2022.

svaki krivi pogled na novinara, svako kritičko propitivanje njihovih promišljanja, kaznit s 10g robije, bezuvjetne!

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
13:18 25.11.2022.

zalosno. i tragicno. ali, tako to ide kada se obican puk ugleda u novinarske velicine poput ante tomica, gordana duhaceka ili borisa dezulovica. strasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije