Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT IZAZVAO MASOVNI PROSVJED

Molio policajce za život: 'Ne mogu disati, molim vas nemojte me ubiti'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
27.05.2020.
u 19:29

- Mogli su ga omamiti elektrošokerom ili suzavcem. Umjesto toga, koljenom su pritisnuli njegov vrat i samo sjedili na njemu - kazao je brat žrtve

Ne mogu disati, ne mogu disati, molim vas nemojte me ubiti - molio je George Floyd, Afroamerikanac iz Minnesote, policajca koji ga je priklještio za vrat prije nego što je umro uslijed gušenja. Na zapomaganje nisu reagirali niti ostali policajci pa je Georege postao još jedna u nizu žrtava policijske brutalnosti u SAD-u. Policajci su otpušteni, a mogli bi biti optuženi i za ubojstvo, ako se prihvati zahtjev obitelji koja je ogorčena na sustav jer, kako kažu, policija se prema njemu odnosila gore nego prema životinji.

- Oni bi trebali biti tu da služe i štite, a ja nisam vidjela da je ijedan od njih pomaknuo prstom da mu pomogne dok je George molio za svoj život. Nitko od njih nije napravio ništa da mu pomogne - rekla je njegova rođakinja Tera Brown za CNN. 

- Mogli su ga omamiti elektrošokerom ili suzavcem. Umjesto toga, koljenom su pritisnuli njegov vrat i samo sjedili na njemu - dodao je njegov brat Philonise.

Zbog navedenog incidenta četiri policajca iz Minnesote su otpuštena, potvrdio je gradonačelnik Jacob Frey. "Vjerujem onome što sam vidio, a ono što sam vidio krivo je na svakoj razini. Biti crnac u Americi ne bi trebala biti smrtna kazna", rekao je.

FBI je rekao da će istražiti slučaj iz Minneapolisa, koji se dogodio u ponedjeljak navečer. Policija iz Minnesote rekla je da je Floyd (46), koji je radio kao zaštitar u restoranu, umro nakon "zdravstvenog incidenta" u "policijskoj interakciji."

To je posljednja u nizu optužbi na račun brutalnosti američke policije protiv Afroamerikanaca zbog čega je ispred policijske postaje u Minneapolisu sinoć došlo do masovnog prosvjeda. Prosvjednike su policajci su rastjerali suzavcem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije