Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslali zamolnicu

MOL: Nisu nas obavijestili o istrazi u RH, Hernadi je sve rekao

\'Zsolt Hernadi.........predsjednik uprave grupe MOL 22.02.2009.\'
Arhiva VL
20.12.2011.
u 12:38

Iz MOL-a su priopćili da nisu dobili službenu informaciju o bilo kakvom postupku koji bi se protiv Hernadija vodio u RH. Hernadi je dao iskaz u Mađarskoj i njime je konačno izrečena i prava i istinita verzija ove priče, tvrde.

Iz USKOK-a su priopćili da je početkom prosinca nadležnim pravosudnim tijelima Mađarske ponovno upućena zamolnica za ispitivanje Zsolta Hernadija, šefa mađarskog MOL-a, koji je, prema tvrdnjama USKOK-a, Ivi Sanaderu isplatio 10 milijuna eura kako bi toj mađarskoj naftnoj kompaniji osigurao upravljačka prava nad Inom.

Istraga protiv Hernadija još uvijek traje, tvrdi USKOK, a ispitivanje je nužno kako bi se ona okončala.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta putem međunarodne pravne pomoći već je ranije zatražio ispitivanje Z. Hernadija, no Vrhovno državno odvjetništvo Mađarske to je odbilo jer bi njegovo ispitivanje, kako su naveli, ugrozilo sigurnost Republike Mađarske.

Ako iz Mađarske i ovaj put stigne odbijenica, u USKOK-u smatraju da bi istraga protiv Hernadija mogla biti završena kada ga ispitaju mađarska pravosudna tijela te kada njegov iskaz dostave kao odgovor na USKOK-ove zamolnice.

Cijela stvar dodatno se komplicira nakon što je iz MOL-a stiglo priopćenje u kojem navode da "ni grupa MOL ni njezini dužnosnici nisu primili nikakve službene informacije od nadležnih tijela vezano uz bilo kakav pravni slučaj protiv MOL-a ili njegovih dužnosnika u Hrvatskoj".

Također kategorički odbacuju ponovne optužbe o bilo kakvim prijestupima.

– MOL ističe da je predsjednik uprave i glavni izvršni direktor Zsolt Hernadi dao detaljan iskaz mađarskim vlastima u svojstvu svjedoka vezano uz navodno davanje mita. Hernadi je iscrpno odgovorio na sva pitanja nadležnih tijela. Ovim iskazom konačno je izrečena i prava i istinita verzija ove priče – piše u priopćenju koje potpisuje  grupa MOL. 

 

Komentara 8

TM
tesla moj ponos
13:50 20.12.2011.

I na kraju će Mađari biti krivi što dorhovci ne mogu slučaju privesti kraju. U svim a naročito u međunarodnim slučajevima uvijek im je neka \"viša\" sila bila kriva za - nerad !!! Upravo su na tu \"višu\" silu računali kriminalci koji su u međunarodnim lopovlucima profitirali znajući kako funkcionira naše jadno pravosuđe. Zbog toga je isplativije bilo potegnuti milijune nego ukrasti tisuće kuna ili eura. Poznata je izjava hrvatskog ex premijera Sanadera kad je saznao da se počeo razmotavati MOL. Rekao je - je li oni znaju u što se diraju !?? A nitko nije znao da je on jedan obični - p i z d u n !!!

OB
-obrisani-
14:11 20.12.2011.

A zašto Hrvatski USKOK ne ode sam u Mađarsku pa sve Mađarone ne ispendreći dok netko od njih ne prizna ?

CH
chemica
13:12 20.12.2011.

Dok Madžari stopiraju istragu, Hrvati velikodušno omogućavaju MOL-u da dokupi još tih par dionica pa da postane konačni i neporecivi vlasnik Ine. Ljudi moji, ma je li to moguće?! Naprčili nas, a mi se još smješkamo i pitamo ih daa li možda žele opet da nas naguze. Na usluzi svojim stranim gospodarima, kao i uvijek u povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije