Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavio ju je u autu

'Sramotna presuda. Moje dijete je bilo živo. Nije je niti pogledao, a zapomagala je'

Adelina Mihaljević Jurić
Foto: Obiteljski album
1/2
10.07.2015.
u 19:30

Ogorčena obitelj nije skrivala razočaranje presudom za prometnu nesreću. Dino Bosanac nije se pojavio na sudu.

- Zar jedan život košta četiri i pol godine zatvora? Sram neka Vas bude. Sudit će Vam Bog, riječi su sa kojima se obitelj Adeline Mihaljević Jurić (1990.) obratila se sucu Općinskog suda u Osijeku Mirku Ljubičiću nakon izrečene presude Dini Bosancu (23) za prometnu nesreću u kojoj je Adelina smrtno stradala.

Bosanac je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom kao i za ne pružanje pomoći ozlijeđenoj osobi radi čega je osuđen na četiri i pol godine zatvora. Kada izađe iz zatvora biti će mu godinu dana zabranjeno voziti motorna vozila. Kao olakotnu okolnost sudac je istakao da je Bosanac priznao teže kazneno djelo i izrazio kajanje, a kao otegotnu naveo je da je već imao dva prekršaja iz prometa.

Adelina bi preživjela da je nazvana hitna pomoć

Ljubičić je rekao i kako su sudski vještaci utvrdili da bi Adelina preživjela da je hitna pomoć nazvana kao i da su vještaci utvrdili da je Bosanac lakomislen, impulzivan i da olako donosi odluke. Do prometne nesreće došlo je 26. prosinca 2013. godine kada je Bosanac, koji je vozio pod utjecajem alkohola, sletio sa ceste i kada je došlo do prevrtanja vozila. Bosanac je nakon nesreće uzeo jaknu iz automobila i odšetao kući dok je Adelina ostala ozlijeđena u automobilu.

Preminula je na u kolima hitne pomoći na putu do bolnice. – Ovo je sramotna presuda. Moje dijete je bilo živo sat vremena nakon nesreće dok je on otišao kući spavati. Prije toga je oprao zube, a prethodno je nazvao oca da mu otključa vrata jer im zvono ne radi. Nije je niti pogledao, a zapomagala je. Neka mu sudi Bog. Neka i sucu Ljubičiću sudi Bog, rekla je Adelinina majka Ljiljana Mihaljević Jurić.

Ogorčena presudom rekla je i kako državu poslije svega može biti sram te da će se ovakve presude događati sve dok ne bude netko pregažen i ostavljen na cesti od bitnijih osoba u Hrvatskoj ili Osijeku. – Nije isključeno i da netko ne uzme pravdu u svoje ruke. Moje dijete je imalo realne šanse da preživi da je on nazvao hitnu pomoć iako je imao mobitel uz sebe. Umjesto hitne on je zvao oca i prijatelja. Izrazio je i sućut ali laže i samo laže, rekla je Ljiljana Mihaljević Jurić. Inače, na izricanju presude Dino Bosanac se nije pojavio.

>>Izudarala vozača koji joj je usmrtio kćer: Crkavaj kap po kap, smrade!

>>Ostavio djevojku da umre u autu i rekao: Eno je tamo, spava pijana

Komentara 60

I1
ing-12345
20:11 10.07.2015.

I ova presuda još jednom potvrđuje činjenicu da je hrvatsko pravosuđe potpuno trulo. Potrebno je napraviti provjetravanje u pravosuđu i otpustiti cca. 90% sudaca.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:38 10.07.2015.

Evo ovo je prava sramota. Ubojsto "s predumisljajem". Isto, na dlaku, kao Edward (Ted) Kennedy. Njega doduse nisu niti takli.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
20:16 10.07.2015.

neznam po koim kriterijama je sudac donio odluku.ovaj reko oprosti necu vise i sudac p.opusio pricu.odma smjena i ponovo dudenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije