Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Valpovu

Ostavio djevojku da umre u autu i rekao: Eno je tamo, spava pijana

Adelina,Valpovo
Foto: ''
1/2
20.03.2015.
u 14:07

- Odjeća mu je bila prljava, mislila sam da se potukao. Odgovorio mi je da je pao – rekla je Snježana Bosanac

Sletjeli su s ceste, automobil se prevrtao po pašnjaku kod Valpova. Adelina Mihaljević Jurič (23) završila je u prtljažniku, noga joj je proletjela kroz bočno staklo i zaglavila se. Jezivi udarci probudili su susjeda Milana Belcara. Dotrčao je upravo kada je vozač Dino Bosanac (23) izlazio iz automobila.

– Ima li još tko u vozilu? – pitao je Belcar. – Eno je tamo, spava pijana... – odgovorio je mladić. Bio je, rekao je kasnije Belcar, bahat, otresit, ljutit. Vozač oblači jaknu i odlazi. Imao je 1,50 promila alkohola u krvi. Vozio je 86 kilometara na sat. Početak je to, čulo se na sudu, drame koja će završiti kobno za djevojku iz Belišća. Dino je tog jutra na Svetog Stjepana 2013., oko 5.45 sati, vozio Adelinin automobil. Nisu se poznavali. On je bio prijatelj njezine sestrične, susreli su se večer prije u kafiću.

"Odjeća mu je bila prljava, mislila sam da se potukao"

– Bio sam ljutit na njega što je otišao jer kad sam vidio kako je zaglavljena, shvatio sam da mi treba pomoć – rekao je susjed na sudu. Dino je hodao tri-četiri kilometra do kuće.

– Spavala sam kada sam začula muža i sina kako glasno raspravljaju. Odjeća mu je bila prljava, mislila sam da se potukao. Odgovorio mi je da je pao. Bio je dosta popio – ispričala je njegova majka Snježana Bosanac jučer na sudu u Osijeku. Svukao se, nastavila je, i otišao u krevet. Majicu i hlače stavila je u pranje, a upravo je to tužiteljstvu sporno pa sumnjaju da je ipak rekao roditeljima što se zbilo.

Adelina je u 6.35 preminula u kolima Hitne pomoći. Policija je na vrata Bosančevih zakucala oko 7.30 sati. – Došla su dva policajca, ušli su s nama u sobu, jedva smo ga probudili – nastavila je. Mladićeva obrana želi dokazati da je Dino u šoku otišao s mjesta nesreće te da nije bio svjestan što čini.

– Bio je pijan, nesreća je za njega stres. U kombinaciji s osobinama ličnosti, smatram da su mu racionalne sposobnosti bile značajno smanjene, no ne i isključene – ocijenio je dr. Pavo Filaković, vještak psihijatar. Vrijeđanje nesretne djevojke i otresit razgovor s Belcarom, napominje, panična je reakcija u stanju stresa kako bi se skinula odgovornost sa sebe.

>>Ostavio djevojku u slupanom autu da umre i odšetao se kući

>>Sletio automobilom u kanal, poginula putnica

Komentara 32

OB
ObrenM
14:20 20.03.2015.

Razbojnik,manijak i ubojica.Stravicno je sto mu se sve pripisuje u svrhu obrane.Mozda ga jos proglase i svetim.

Avatar germanikus
germanikus
14:45 20.03.2015.

Nekako nisam posve shvatio tko je tu kre...ten,on ili psihijatar!?

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
14:57 20.03.2015.

Ovo je čisto ubojstvo iz nehaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije