Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidat 'U ime obitelji'

'Moja je majka bila Libanonka, otac je iz Sarajeva, a sreli su se u Kongu'

Igor Polić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
04.11.2015.
u 14:47

Jedan od najzanimljivijih kandidata u VI izbornoj jedinici je 44-godišnji Igor Polić, kandidat liste U ime obitelji.

Igor Polić, kandidat liste U ime obitelji u VI. izbornoj jedinici, diplomirani je inženjer elektrotehnike. Otac je četvero djece u sretnom braku sa svojom suprugom Kristinom. Rođen je u Sarajevu a danas živi na području Velike Gorice. Ono što je najinteresantnije u Igorovoj biografiji je što njegovi roditelji dolaze s dvije strane svijeta, majka iz Libanona, iz grada Tripolija, a otac iz Bosne i Hercegovine, iz grada Sarajeva, a još zanimljivije je da su se upoznali u Africi u Kongu.

-Ništa nije slučajno. Sve je to povezano i s nekim ciljem. Moji su se roditelji upoznali u Kongu gdje su radili u školi. Mama je došle iz Libanona a tata iz tadašnje Jugoslavije. Tu je bila ljubav na prvi pogled i nitko se nije opterećivao niti sa vjerom niti sa nacijom. Mama je bila muslimanka, a tata katolik - govori Igor sa tugom prisjećajući se svoje majke koja je umrla 1993. godine. Igorovi roditelji u početku su živjeli u Libanonu u gradu Tripoliju, međutim kada je 1975. počeo građanski rat u Libanonu oni su došli u Sarajevo te se ubrzo preselili u Veliku Goricu gdje i danas živi Igor sa svojom obitelji.

- Žao mi je što nisam imao priliku posjetiti Libanon, ali nadam se da ću jednog dana ipak otići posjetiti mamin rodni grad. S mamine strane imam veliku rodbinu i u kontaktu sam sa sestričnama u Francuskoj i Belgiji jer govore francuski jezik pa tako i komuniciramo jer nažalost nisam naučio arapski jer je mama perfektno govorila hrvatski. Imam rodbine još i u Tripoliju i u Siriji u gradu Homsu s kojima nemam kontakt niti znam išta o njima - govorio je Igor ističući razloge svoje kandidature.

- Svoje znanje i obiteljske vrijednosti želim ugraditi u djelovanje za dobro naše domovine i pomoći u rješavanju važnih pitanja iz područja gospodarstva i osnaživanja obitelji. Uvjeren sam da sretna obitelj predstavlja temelj naroda i države. Isto tako smatram kako odgoj djece treba prepustiti roditeljima, a ne vrtićima i školama te državnim institucijama - kazao je Igor ističući kako je u Udruzi aktivan od 2013. kada je shvatio da su se počele narušavati temeljne vrijednosti društva: brak, obitelj i odgovornost za odgoj djece.

- Moje glavno poslanje u mojoj obitelji je prenijeti djeci vjeru. Nakon oba referenduma, za brak, te za promjenu izbornog zakona za koji je potpis dalo više od 380.000 građana željnih promjena, uvidio sam da kroz udrugu ne možemo to postići, te sada želim zastupati sve vrijednosti koje sam zastupao kroz građanske inicijative, kroz politički angažman“, naglasio je Igor koji smatra kako je potrebno osloboditi potencijal mladih ljudi te iskoristiti sve resurse kojima Hrvatska raspolaže kako njezini građani ne bi morali napuštati svoju domovinu u potrazi za boljim životom jer Hrvatska je njihov dom.

>> Markić: U ime obitelji nudi autentičnost i borbu za snažnu obitelj

Komentara 4

ZL
zlako
15:27 04.11.2015.

Svi zajedno protiv nečastivog Milančeta.

MA
marmars
15:42 04.11.2015.

Bravo Igore! Istina,380.000 potpisa je bilo za izmjenu izbornog zakona i on ipak nije prošao. Opet je UIO popljuvana jer ruši udobne fotelje! Udružili se lezihljebovići i iz SDPa i iz HDZa na čelu s Baukom i odjednom promijenili promijenili broj glasača. Vjerujem da je samo to dovoljan razlog da ne odustaneš-te. Lp

UM
Umjereni
17:50 04.11.2015.

Ja bih likovima ovdje koji komentiraju i opet laprdaju protiv Milanovića samo htio prišapnuti da je UIO u koaliciji s HDZ-om koji ih je glatko otfikario u onom trenutku kada su uvidjeli da im to politički ne odgovara. Bespotreban referendum o braku koji je u cijeloj kulturnoj europi propa su podržali, ali preferencijalno glasovanje ipak nije bilo po ukusu kradezea. Ali i jedni i drugi žele vlast pa im nije mrsko surađivati. Licemjerje na kvadrat, ali s obzirom na inteligenciju njihovih birača itekako očekivano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije