Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginuli otac i trogodišnja kći

Tuga i šok u S. Brodu: 'Moj Josip svoju je kćer volio više od svega'

Slavonski Brod: Roditelji stradalog Josipa Živića
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
09.09.2019.
u 21:42

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 15 sati dogodila na autocesti A3 kod Bukovlja nedaleko od Slavonskog Broda poginuli su Brođanin Josip Živić i njegova trogodišnja kći.

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 15 sati dogodila na autocesti A3 kod Bukovlja nedaleko od Slavonskog Broda poginuli su Brođanin Josip Živić i njegova trogodišnja kći. Njih su dvoje taj dan bili kod njegovih roditelja, no rekli su im da idu k Josipovoj supruzi, koja je živjela sa svojim roditeljima, svega nekoliko ulica dalje. Velika tuga, šok i nevjerica zavladali su u dvjema brodskim obiteljima koje su ostale bez sina i unučice.

Vodio dijete majci

– Molim vas, nemojte me ništa pitati. Izgubio sam sina i unuku, možete misliti kako se osjećam. Ništa drugo nemam za reći – govorio nam je potreseni Josipov otac Jozo Živić.

Prije toga Jozo i njegova supruga Katarina Živić za 24 sata rekli su da je njihov sin trebao odvesti trogodišnju kćer k njezinoj majci prije povratka u Njemačku. Nikome nije jasno zašto su otišli na autocestu jer je Josip tek u ponedjeljak ujutro planirao krenuti natrag u Njemačku, gdje je živio i radio posljednje četiri godine.

Slavonski Brod: Roditelji stradalog Josipa Živića
1/13

– Moj je Josip u Njemačkoj vozač, promijenio je i opremio stan, sve je činio kako bi njemu i obitelji bilo što ljepše. Svoju djevojčicu volio je više od svega. Pitao je majku Katarinu kada će biti ručak da zna kada će se vratiti. Nikako mi nije jasno zašto je sletio s autoceste – rekao je otac poginulog Josipa.

Podsjetimo, u nedjelju u 15.05 sati na sjevernoj strani autoceste A3 u blizini Bukovlja osobni automobil Peugeot 206 karavan njemačkih registarskih oznaka sletio je s ceste i zapalio se.

– Probijena je zaštitna žičana ograda i automobil se prevrnuo te završio na krovu u šipražju. Vozilo je u cijelosti izgorjelo, a dvije osobe koje su se u njemu nalazile smrtno su stradale – rekao je Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Na mjesto nesreće ubrzo je stiglo vozilo hitne medicinske pomoći te pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bukovlja i Vranovaca, koji su ugasili požar.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

I policajci u šoku

Policajci s dugogodišnjim iskustvom rada na očevidima rekli su da ovako strašnu prometnu nesreću već dugo nisu vidjeli. Na pitanje zašto se automobil zapalio, iz policije su odgovorili da nemaju tu informaciju te da još rade na utvrđivanju činjenica i okolnosti ove tragedije.

Brodsko Županijsko državno odvjetništvo izdalo je nalog za obdukciju posmrtnih ostataka stradalih osoba te je u tijeku provođenje izvida i dokaznih radnji radi utvrđivanja uzroka slijetanja i požara.

Komentara 3

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:55 09.09.2019.

Kako vas nije sramota secirati tuđu nesreću. Pustite ljude na miru u njihovoj boli.

Avatar AligatorXO
AligatorXO
22:07 09.09.2019.

Iskrena sućut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije