Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA GREŠKA LIJEČNIKA

'Moj djed je umirao u mukama, a liječnik iz Hitne mi je prijetio policijom'

šibenik: Novo sanitetsko vozilo županijskom Zavodu za hitnu medicinu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.02.2021.
u 21:02

Ova liječnička pogreška djeda Josipa stajala je života zbog čega je liječnik ostao bez posla

Josip Rončević (90) dva dana umirao je u mukama. Puknuo mu je čir na želucu, a liječnik Hitne pomoći iz Ploča nije ga htio poslati u bolnicu.

- Sve je počelo prošle subote, kad je djedu Josipu pozlilo. Žalio se na jake bolove u trbuhu, imao je crnu stolicu, nije mogao jesti... Ukućani su odmah posumnjali na puknuće čira s obzirom na to da je od čira na želucu bolovao godinama. Pozvali su Hitnu pomoć misleći da će ga sigurno odvesti u splitsku bolnicu. I Hitna pomoć je stigla, ali je liječnik zaključio da ga ne treba voziti u bolnicu i unatoč svim molbama ukućana uputio ih je da se jave njegovoj obiteljskoj liječnici u ponedjeljak, dakle za dva dana - ispričao je za 24sata unuk preminulog, koji se kao i djed zove Josip.

U nedjelju su ga bezobazno odbili i u hitnoj u Pločama, pa je nazvao dispečera Hitne u Dubrovniku. Oni su ih poslali u dom obitelji Rončević.

- Djed je bio u strašnim bolovima, a oni su mu krenuli dati injekciju. Pitao sam ih što mu to daju, nisu nam željeli reći. Inzistirao sam, rekao sam da imamo na to pravo, pa mi smo mu najbliža obitelj, znamo njegov zdravstveni karton. Tad je tehničar rekao da mu daju injekciju protiv mučnine. Okrenuli su se i krenuli prema izlazu. Upitao sam ih: ‘Pa zar ga stvarno nećete odvesti u bolnicu?’. Doktor mi je rekao kako ja nisam ovlaštena osoba da znam kako treba postupati. Odgovorio sam mu: ‘Istina, ali ako djed ovdje umre, zapamtit ćete me’. Na to je on rekao kako će zvati policiju, s čime sam se složio. Ali nije zvao, okrenuli su se i otišli - ispričao je unuk Josip.

 Ova liječnička pogreška djeda Josipa stajala je života zbog čega je liječnik ostao bez posla. Prema riječima ravnatelja ZHM-a Dubrovačko-neretvanske županije Luke Lulića, liječnik nije postupio u skladu sa stanjem pacijenta, što potvrđuje i nalaz komisije.

Ključne riječi

Komentara 11

TK
tkoznaa
21:57 01.02.2021.

Kada vozač tegljača napravi pogrešku(kanenu ili prekršajnu prijavu dobije) usmrti nekoga ili nanese štetu, odgovara.

DU
Deleted user
22:13 01.02.2021.

Tu se radi o Ubistvu --nema veze sto je djed 90 doktor ga je ubio jer mu nije pruzio pomoc.. ja bi oko za oko --da je moj djed e bogami nebi taj vise zvako !

GO
goli.otok_forever
21:14 01.02.2021.

Nadam se da će kandidata poslati meni na dugogodišnje ljetovanje prije netko od oštećenih nabavi kalašnjikov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije