Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnji upis

MOHR uputio poziv za upis u vojnu evidenciju

vojska
Željko Lukunić/PIXSELL
30.01.2014.
u 12:53

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Područnim odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske uputilo je poziv svim muškim osobama, hrvatskim državljanima rođenim 1996. godine, kao i onima starijih godišta koji dosad nisu upisani, da se radi upisa u vojnu evidenciju, jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta. Riječ je o redovitom godišnjem upisu u vojnu evidenciju, a sukladno Zakonu o obrani, navodi MORH.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Područnim odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB. Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane ili opravdati putem roditelja ili članova uže obitelji.

Također, sukladno Zakonu o obrani, na poziv su obvezni odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, i to u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave, zbog uvođenja u vojnu evidenciju. Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani ("Narodne novine" broj 73/13) uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Detaljne informacije možete pogledati ovdje.

>>Hrvatske tvrtke za vojsku će raditi 175.000 odjevnih predmeta

Komentara 3

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
13:03 30.01.2014.

Ispravite MOHR u naslovu.

PO
ponavljac
19:10 30.01.2014.

A gdje su žene ? Gdje je ravnopravnostr spolov a, nešto ne vidim da s ebune zbog ove neravnopravnosti , ali zato imajzu obraza govoriti kako ih je malo časnic,a jer hrvatioce nisu sposobne žrtvovati svoje živote, nego samo bahatiti se, šminkati u odorama i za dobiti plaćicu od 12 000 kn . Naravno kada dođe do ugroze ima muškarac koji radi za 3000 kn da radi i gine , dok će hrvatice napredovati i šminkati se

Avatar lipistipeikata
lipistipeikata
19:44 30.01.2014.

Nisu li to Crnogorci na slici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije