Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH

Hrvatske tvrtke za vojsku će raditi 175.000 odjevnih predmeta

Ante Kotromanović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
17.01.2014.
u 14:15

Ugovori su vrijedni 66 milijuna kuna, a na natječaju je pobijedila 21 tvrtka

Ministar obrane Ante Kotromanović danas je s predstavnicima hrvatskih proizvođača odjeće i obuće potpisao 14 ugovora o nabavi vojne opreme za potrebe Oružanih snaga RH. Vrijednost potpisanih ugovora je 66 milijuna kuna, i temeljem njega će 21 tvrtka koja je pobijedila na javnom natječaju za potrebe OS RH proizvesti 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1 te 1125 komada opreme za puške, izvijestili su iz MORH-a.

Potpisivanju Ugovora u administrativnom središtu MORH-a nazočili su načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Drago Lovrić, pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse, Viktor Koprivnjak te brojni predstavnici hrvatskih tvrtki. Ugovore s MORH-om u ime Zajednice ponuditelja, a vezano za nabavu borbenih odora, obuće, kaciga i jurišnih puški za pripadnike OS RH potpisali su predstavnici tvrtki „Borovo d.d.“, „Inkop obuća d.o.o“ i „Jelen d.o.o.“ „Kroko d.o.o“, „Čateks d.d.“, „Šešir d.o.o.“, „URIHO“, „Varteks d.o.o“, „Hemco d.o.o“, „Krojostil d.o.o“ „Jadran d.d.“, „Galeb d.d“, „Skriplet d.o.o.“ „HS produkt d.o.o.“ „Šestan Busch d.o.o.“, „Odjeća d.o.o.“ i „Mako d.o.o“.

- Hrvatski proizvođači proizvode dobre proizvode koji su usklađeni sa standardima NATO-a, a ovi ugovori su primjer suradnje u kojoj MORH promovira hrvatske tvrtke i pomaže im da se održe i prežive - rekao je Kotromanović.

>> Hrvati spremni za rat u Africi

>> Želite raditi za vojsku? Ovo bi vas moglo zanimati

Komentara 4

NV
novo vriijeme
14:36 17.01.2014.

Po čemui je ovo vijest, uzeli novac iz proračuna i kupuju opremu za vojsku. Normalna stvar, istina treba ih pohvaliti jer ipak su bolji od Rajka Ostojića koji zatvara hrvatske institute da bi uvozio tri puta skuplje medicinske proizvode. Ipak je vijest za Hrvatsku!

KR
krsniks
15:44 17.01.2014.

niste napisali, za koju vojsku buju tolike delali.

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
17:45 17.01.2014.

Nema ništa bez HNS,odnosno bez Koprivnjaka ipak je on bio zapovjednik HRZ i primao letacki dodatak čovjek zna bravo ministre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije