Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU razmišlja

Moguće ponovno uvođenje viza za Srbiju i BiH

Europa
24.11.2012.
u 20:26

"Početkom iduće godine usvojit ćemo taj mehanizam i nakon toga neke države će tražiti da se uvedu vize. To bi se moglo dogoditi Srbiji" rekla je Tanja Fajon, izvjestiteljica Europskog parlamenta.

Govoreći o mogućnosti ponovnog uvođenja viznog režima za države zapadnog Balkana, izvjestiteljica Europskog parlamenta, Tanja Fajon je podsjetila kako je Europska komisija još prije godinu dana upozorila da bi pojedinim zemljama zapadnog Balkana mogle biti ponovo uvedene vize, među kojima su i Srbija i Bosna i Hercegovina, javljaju agencije Tanjug i Beta, a prenose svi važniji mediji u Srbiji.

- Početkom iduće godine usvojit ćemo taj mehanizam i nakon toga neke države će tražiti da se uvedu vize. To bi se moglo dogoditi Srbiji - rekla je Tanja Fajon dodajući kako je pritisak država članica EU vrlo jak zbog pojave velikog broja azilanta. (mf VLM)

>> Koštunica: Granica između Srbije i Kosova za nekoliko dana

 

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
08:05 25.11.2012.

Za razliku od Hrvata, upravo Srbi snose kolektivnu krivnju za ratove od 1991-9. Pavelića nisu birali Hrvati ali Srbi jesu Miloševića. Hrvati su u 2. svjetskom ratu imali antifašistički pokret dok su Srbi masovnu podržavali fašističku politiku Slobodana Miloševića (osim časnih pojedinaca koji su se borili u Hrvatskoj vojsci i Armiji B i H). I na kraju: je li netko pitao Mađare, Albance, Bošnjake i Bugare da li žele živjeti u Srbiji? Pa zašto bi se onda pitalo Srbe da li žele živjeti u Hrvatskoj?

OB
-obrisani-
08:05 25.11.2012.

Srbine, zbog čega bi hrvatski narod imao hipoteku NDH? Jesu li Hitler i Mussolini 1941. okupirali Jugoslaviju? Jesu li postavili svoje kvislinge (Pavelića u Hrvatskoj i Nedića u Srbiji)? Je li Hrvate netko nešto pitao? Imaju li Srbi (zbog Nedića) hipoteku? Dakle, upravo suprotno: hrvatski narod može biti ponosan što je imao najjači oslobodilački pokret u okupiranoj Europi (prema broju stanovnika). U postotku, Hrvati su dali veći doprinos NOB-u nego Srbi (primjera radi, Hrvatska je u siječnju 1944. godine imala 43 partizanske brigade (41% svih brigada NOVJ), a Srbija samo njih 7. Uostalom, je li na čelu NOB-a bio Srbin ili Hrvat? I je li 1991. partizan bio na čelu Srbije ili Hrvatske?

BE
berava
07:07 26.11.2012.

Dobra vijest iz Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije