Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Univerzal

Mogli bi izgubiti status povlaštenog proizvođača struje

Univerzal
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
24.03.2015.
u 10:40

Lani im je naloženo da kao gorivo koriste isključivo biomasu. Šef uprave Goran Hlevnjak kaže kako su u cijelosti poštovali odluku

Varaždinskoj tvrtki Univerzal prijeti gubitak statusa povlaštenog proizvođača električne energije zato što se, uz drvnu biomasu, kao gorivom u svojoj energani koristila i derivatima komunalnog otpada.

(HERA) lani je u srpnju toj tvrtki naložila da kao gorivo koristi isključivo biomasu te da joj do 1. ožujka ove godine dostavi određenu dokumentaciju.

– Možemo vas informirati da HERA nije zaprimila PL-OPOKO obrazac te je stoga pozvala Univerzal da ga dostavi bez odlaganja, s upozorenjem na posljedice u slučaju nepostupanja po traženju HERA-e – rekla je glasnogovornica agencije Blaženka Košutić Ćurić.

S druge strane, šef Univerzalove uprave Goran Hlevnjak jučer je ustvrdio kako su u cijelosti poštovali HERA-inu odluku.

– S obzirom na to da radimo sukladno vrijedećim propisima, ne vidimo razloga za ukidanje statusa povlaštenog proizvođača električne energije te to ne očekujemo – izjavio je on i dodao kako je u tijeku upravni spor kojim Univerzal želi ukinuti dio za njega sporne odluke državne agencije.

Varaždinska tvrtka ima dozvole za spaljivanje komunalnog otpada, ali ne za potrebe proizvodnje struje uz državne poticaje. Dok se stanovnici u okolici postrojenja često žale na teški smrad, u varaždinskoj tvrtki ističu kako su mnogo puta bili izloženi inspekcijskom nadzorom, koji nikad nije našao nepravilnosti.

>> Gradonačelniče, gdje je kanta za zeleni otpad?

Komentara 1

DU
Deleted user
11:38 24.03.2015.

Ako je jak smrad a inspektorat nije nista sporno nasao... treba napraviti korekciju granicnih vrijednosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije