Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH i eu

Mogherini: Svi zajednički moraju raditi na budućnosti

European Union foreign policy chief Federica Mogherini chairs an extraordinary European Union foreign ministers meeting in Brussels January 29, 2015.   REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS)
Foto: Reuters/PIXSELL
23.02.2015.
u 17:00

Punopravno političko sudjelovanje svih naroda i građana jedini je način za ostvarivanje napretka i pristup EU, ističe ministrica

Ministrica vanjskih poslova EU Federica Mogherini u intervjuu za BiH izdanje Večernjeg lista kazala je kako će cjelokupno institucionalno i političko vodstvo u Bosni i Hercegovini na svim razinama morati zajednički raditi na europskoj budućnosti te zemlje za dobrobit svih kako bi se osigurala uspješnost obnovljenog pristupa i programa reformi.

Sada je pravi trenutak. Građani i lideri moraju iskoristiti svoju europsku budućnost, i to bez odgađanja. Bosna i Hercegovina će uspjeti uz punopravno političko sudjelovanje svih njenih naroda i građana, odnosno Hrvata, Srba, Bošnjaka i ostalih. To je jedini način za ostvarivanje napretka i jedini način za pristup Europskoj uniji – naglasila je Mogherini i dodala da EU poštuje prava svih naroda i građana te se zauzima za promociju jednakih prava.

– Većina ljudi i građana u BiH dijeli zajedničku viziju ove zemlje kao članice EU. Domaće političko rukovodstvo bi se trebalo ujediniti oko ovakve vizije i generirati potrebnu volju za ispunjavanje zahtjeva u procesu europskih integracija. Europski okvir nudi niz rješenja za BiH, ali politička pažnja često je usmjerena negdje drugdje, što je pogrešno – kazala je ona.

>> Hrvati trebaju ostati u BiH 
i napraviti tu svoju "malu Kaliforniju"

>> Jedini je izbor suradnja Hrvatske i Srbije. 
Bez toga gube svi u regiji

Komentara 2

Avatar d-ano
d-ano
22:14 02.03.2015.

Ova politicarka otkriva napokon toplu vodu ,,,,,,,,,,bravoooo ,,zenska kvota je zadovoljena,,,,,

Avatar nisam rekao
nisam rekao
11:58 25.02.2015.

Hrvatska je u EP pretrpela poraz u u nastojanjima da preko amandmana na rezoluciju nametne Srbiji svoje uslove za napredak u evropskim integracijama....................Da li je mrznja prema Srbiji i Srbima jedina smisao hrvatskog zivota???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije