Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisne aktivnosti

Mobilni tim Dječjeg sela Ladimirevci pomaže djeci Cvelferije

Gordana Daniel
Daniel Kasap/Pixsell
24.10.2014.
u 08:35

Njihovi roditelji preopterećeni i umorni od bitke za svakodnevicu

Mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci kojega čini sedmero zaposlenih, od lipnja svakodnevno provode aktivnosti s djecom i pružaju psihološku i svaku drugu potporu kroz savjetovalište u mjestima županjske Posavine pogođenih svibanjskom poplavom. Kroz program Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom, kojemu je cilj omogućavanje zdravog razvoja djeteta u obiteljskom okruženju, članovi mobilnog tima, nastoje djecu kroz igru i zabavu odvojiti od problema s kojim se nose njihovi roditelji sanirajući posljedice poplave.

- Njihovi roditelji preopterećeni i umorni od bitke za svakodnevicu zbog čega nekako gube mogućnost baviti se djecom. I tu nastupamo mi. Želja nam je da djeca i u ovakvim okolnostima imaju sigurno mjesto gdje se mogu poigrati, dobiti pažnju, napisati zadaću, provesti slobodno vrijeme - kaže Gordana Daniel (na slici), direktorica razvoja nacionalnih programa SOS Dječjeg sela Hrvatska dodajući kako će mobilni tim narednih 18 mjeseci biti stacioniran u knjižnici u Drenovcima gdje će jednom tjedno organizirati radionice i igraonice za djecu.

>> Žar ptica darovala predstavu mališanima Gunje, Rajeva Sela i P. Podgajaca

>> Zbog četvrte u nizu poplave djecu nisu mogli poslati ni u školu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije