Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U RADU

Mnogi ne mogu do lijekova: Centralni zdravstveni informatički sustav velikim dijelom u prekidu

Lijekovi
Sanjin Strukic/PIXSELL
23.03.2022.
u 09:44

Ovakvi se prekidi događaju inače na mjesečnoj bazi i traju eventualno po nekoliko sati

Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) od jučer je velikim dijelom u prekidu pa mnogi građani ne uspijevaju podići svoje lijekove putem  e-recepata u ljekarnama. 

Sustav je bio u prekidu jučer od 10 sati,  proradio je kasno poslijepodne, oko 17 sati. Međutim, danas je dio prometa, skoro 50 posto,  ponovno u prekidu, a tvrtka Nikola Tesla Ericsson nastoji otkloniti kvar. Ovakvi se prekidi događaju inače na mjesečnoj bazi i traju eventualno po nekoliko sati. 

Iz HZZO-a napominju da su korisnici sustava CEZIH odmah nakon detektiranja zastoja obavješteni i zamoljeni da prijeđu na način rada u izvanrednim okolnostima (rad u papirnatom obliku) kako pružanje zdravstvene zaštite osiguranicima ni u jednom trenutku ne bi bilo upitno.

Ključne riječi

Komentara 3

ME
Meter
10:27 23.03.2022.

Iz ljekarni upućuju na obiteljske liječnike i "pisane" recepte

Avatar Brnjo
Brnjo
09:58 23.03.2022.

Ruski hakeri ili hrvatska nesposobnost? Dilema je velika...

Avatar Cohen
Cohen
21:54 23.03.2022.

Bajke za malu djecu. Itekako su pacijenti ostavljeni dva dana na cjedilu, na milost i nemilost pojedinih ljekarnika. Ako su se smilovali, dozvoljavali su da se ljekovi za srce, tlak kupe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije