Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IAKO SU KAZNE SVE STROŽE
Povratak na članak

Mnogi iznajmljivači ne prijavljuju turiste: 'Smeta me, to je nelojalna konkurencija'

Iznajmljivači na sjeverozapadu Istre, okupljeni u strukovnu udrugu, voljni su sufinancirati zapošljavanje dodatnih turističkih inspektora u sezoni, a rješenje problema vide i u povećanjima ovlasti komunalnih redara

Komentari 5

NAFO čl.5.
12:35 17.07.2023.

sramota je zakonska regulativa koja dozvoljava prijavljivanje neograničenog broja "prijatelja"! u objektu u sezoni trebao bi biti dozvoljen boravak vlasnika i osoba koje s njime žive na istoj adresi te max 6-8 osoba, a za sve druge trebao bi platitii sva davanja kao i oni koji legalno drže turiste!

VL
DU
Deleted user
12:11 17.07.2023.

Mnogi vlasnici apartmana iznajmljuju ( mnogo je stranaca vlasnika), gosti se uredno prijave i plate boravišnu pristojbu, ali najam plate na crno jer su prikazani kao prijatelji. Na moru ro rade moja tri prva susjeda, za ostale ne znam.

VL
BU
Bubalamala
13:55 18.07.2023.

Naplatiti im porez prema kapacitetima za iznajmljivanje. Poznato je da kod nas institucije ne rade svoj posao a to je veliki posao iz kontrolirati.

VL
Avatar Moodleen
Moodleen
16:32 17.07.2023.

Dalmatinerska klasika, a i ne sjećam se baš kad sam zadnji put dobil račun za kavu, pivu... Ma glavno da inspektori u Hrvatskoj zatvaraju lokale i masno kažnjavaju gazdu ako ima konobarica 30 centi viška, u dalmaciju se takve inspekcije ne šalju.... Pa normalno kad 95 % ministara i njihov šef plenkošević imaju korijene odande.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.