Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed mljekara
Povratak na članak

Mljekari ipak pristali na deblokadu Dukata i Sirele

Ministar Jakovina razumije da je i mliječna industrija u teškoćama, ali ne vidi razloga za jednostrani prekid promemorije iz 2009. kojom se mljekarima garantira prosječna cijena EU

Komentari 66

OB
-obrisani-
22:54 16.02.2012.

STETA: Pa tko to bude platio? Ma dajte sirotinji.

VL
OB
-obrisani-
09:13 16.02.2012.

ja tu nekaj ....ne kužim.......pa nemože proizvođać...prodavat proizvod po cijeni koju ON odredi.....kakvo je to tržište ??? . dali bi ja mogao...prodavati svoje proizvode...po cijeni koju ja...Želim??? . a ako ne....eeeee onda ću blokirati promet po Zagrebu...i...pristupe...Vladi .i..Ministarstvima... . ...Dukat..su...izdajnici....prodali...šoferčinoerčino Rajiću....za 1 kunu.....On je to prodao Francuzima ua dve milijarde.....naravno porez nije platio ni jednu lipu . pa kaj su mjekari....tada...čekali ????.......

VL
Avatar dariodario551
dariodario551
09:49 16.02.2012.

Da seljaku platite i 100 kuna po litri , on bi tražio 120, nikad zadovoljni

VL
OB
-obrisani-
09:53 16.02.2012.

pa koja privatna proizvodnja danas ima takve UVJETE ??? . da mu se sve što proizvede...automatski...mora otkupiti ??? . i da mu se da cijena proizvoda kakvu...ON....želi... . i na kraju...da mu se tolerira...maltretiranje...nas ostalih građana koji s tim nemamo veze...kroz..blokade prometa............

VL
JO
jolly
10:25 16.02.2012.

Nikome se ne plača koliko on želi već je cijena ugovorena na osnovu kvalitete mlijeka. tih ugovora se treba držati, a ne jednostrano ih raskinuti (mljekara) Zna se da su na osnovu tih otkupnih ugovora seljaci dizali skupe kredite za proširenje proizvodnje. Sada ih se želi ucjeniti i upropastiti proizvodnju mlijeka, kako bi ga Dukat ( u stranom vlasništvu) mogao uvoziti, a Francuska se rješila svojih viškova.

VL
CE
Ceca
10:31 16.02.2012.

Ak nisu zadovoljni cijenom nek izvoze u E.U.

VL
FR
frabrne
11:10 16.02.2012.

Postoji dogovor između svih većih mljekara - dukat/sirela, vindija , bohnec itd. da nece jedna drugome uzimati proizvođače/farmere. znači ti hoćeš priječi u vindiju i ako ti dukat to ne dozvoli vindija te nesmije (i neće) primiti. osobno znam za dva slučaja gdje je bilo i prijetnji od strane dukata da će oni prestati otkupljivati mlijeko a da ga nitko drugi neće smjeti primiti. Isto tako su svi farmeri morali potpisati ugovor i bjanko mjenicu kojim se oni obvezuju da će isporučiti uovorenu količinu mlijeka a ukoliko to ne ispoštuju dokat bi si mjenicom naplatio eventualnu štetu, dok u slučaju veće proizvodnje dukat nije obavezan to otkupiti. kad je pravnik pregledao taj ugovor rekao da takvo nešto nije imao ni franjo tahi sa svojim kmetovima, jer se cijeli ugovor snosi samo na prava dukata i obveze proizvođača/farmera.

VL
BB
brle brkić
11:15 16.02.2012.

Al oni imaju traktore pa mogu šta hoće a to su vam ko tenkovi ,tko im smije stat na put?

VL
MU
mija_u
11:43 16.02.2012.

Neka se javi netko od prepametnih ekonomista školovanih na previsokim školama, koji zarađuju previsoke plaće na supernepotrebnim ekonomskim institutima i neka konačno izračunaju kolika je cijena proizvodnje litre mlijeka na prosječnom hrvatskom poljoprivrednom gospodarstvu ( a mogu se pozabaviti i sa ostalim proizvodima) da se konačno skine sa dnevnog reda natezanje i prosvjedi oko isplata.

VL
Avatar dariodario551
dariodario551
11:44 16.02.2012.

To je naša Policija,koja im uvjek može stati na put. Naoružana Policija

VL
Avatar dariodario551
dariodario551
11:46 16.02.2012.

Mlijko treba uvoziti iz BiH jer je znatno jeftinije od Hrvatskog Proizvođaća. Ne želim kupovati skupo mlijeko

VL
FR
frabrne
12:17 16.02.2012.

Čitajući ove sve komentare vidim koliko većina komentatora zna malo ili ništa ne samo o proizvodnji mlijeka već i stočarstvu općenito. naime da bi se povećala proizvodnja u bilo kojoj vrsti stočarske proizvodnje treba razmišljati o tome barem godinu dana prije (kod mlijeka i cca 2 do 3). jer ako želite povečati proizvodnju bez zaduživanja onda treba cca 27 mjeseci od rođenja teleta pa do dobivanja mlijeka od njega, to se naravno može napraviti i kupnjom junice ali u tom slučaju slučaju ta junica dvije do tri godine samo otplačuje kredit i od nje nema profita. a to je živo stvorenje nije stroj i moze se za to vrijeme dogoditi svašta (bolesti, komplikacije prilikom teljenja itd.) zatim potrebno je proizvesti hranu za veći broj a to opet iziskuje veću površinu obradive zemlje, pa smještaj itd.

VL
FR
frabrne
12:20 16.02.2012.

nadalje isto tako mnogi spominju povrat kapitalnih ulaganja (koji je ukinut prije više od godinu dana) najveću zaradu na tome su imale banke, građevinari i trgovci mehanizacijom. naime oni su svi digli svoje cijene pa je tako izgradnja farme uu hrvatskoj bila za cca 50% skuplja od iste takve u njemačkoj a sve zbog uvjeta pod kojima se mogao dobiti povrat kojima se pogodovalo pružateljima usluga a ne korisnicima. to se najviše očituje u tome da je nakon ukidanja kapitalnih propalo najviše trgovaca poljomehanizacije ali i dosta građevinara.

VL
KR
kravica
12:39 16.02.2012.

Moj Rambo ti si idiot i neznaš o čemu pričaš, ako sam ja koperant mlijekare Dukat i od iste uzimam repromaterijal za hranidbu što obuhvaća sojinu sačmu, koncentrate i različite vitamine koje taj isti Dukat naplačuje 3,50 kuna po kilogramu, a mlijeko bi platili po 2,30 kuna i to ono najkvalitetnije koje trenutno u RH ima oko 90% proizvođaća, a šta će biti sa kvalitetom i otkupnom cijenom kad dođe do promjena vremena u proljeće kada to svi znaju koji se bave stočarstvom kvaliteta mlijeka opada, pa mislim da svi oni zajedno s tobom koji nedaju podršku ovom prosvjedu nemaju pojma o čemu pričaju, a vi i dalje ako želite trovati sebe i svoje obitelji kupujte mlijeko iz Bosne i potpomažite srbe

VL
OB
-obrisani-
13:05 16.02.2012.

kravica . ako vam poso neide...bavite se nečim drugim....ko mene ..i nas ostale pita . za.....srbe i bosance i p.m..........ako možeš prodati proizvod prodaj ga...ako nemožeš..tko te hebe.....e eee tako ti je to vidiš u Zagrebu.... . ako je vaše mljeko preskupo...kupit ćemo Slovensko...Švicasko....Njemačko ......ko ste vi....da nas ucjenjujete.???? . i još blokirate promet.......naučili ste živit ua guzove..i sad ste još i nasilni ......to možete zaboraviti.....nema vam više...Kleptomanske Stranke..koje je kupovala vaše......glasove.......tome je došao KRAJ...

VL
OB
-obrisani-
13:09 16.02.2012.

pa što.....fali....Francuskom...siru...mlijeku...i ostalo,....ako je jeftinije ??????????? . sigurno nije...lošije od ovih naših...seljaka...koji bi i Boga prevarili..

VL
OB
-obrisani-
13:21 16.02.2012.

nezadovoljni su ?????......ajoooooj majke ti....čuda velikoga . kao ..svima nama cvijetaju ruže.....pa eto sad su oni.....jedini...nezadovoljni... . ma to treba...onemogučit...primjenit....Zakone.ove Države ..već jednom... . dosta je...bezakonja....kriminala...otimačine..ucjenjivanja.....

VL
MU
mija_u
14:03 16.02.2012.

Dajte najte protiv seljačkih prosvjeda, pa oni nas hrane... a najviše sebe. Tak su mi hercih onakvi crveni , debeli i masni kad posjedaju na traktore a uz cestu se dimi kotlovina i roštilj. Baš se vidi da su na rubu gladi i iznemoglosti. Drago mi je da dolaze u Zagreb, pridružit će se valjda vojsci siromaha i penzića koji svakodnevno prekapaju po kantama i tako se prehranjuju. Neka vide prosvjednici tko su ti nezahvalnici koji nisu u stanju kupovat hranu naših (bogatih) seljaka.

VL
DU
Deleted user
14:16 16.02.2012.

Ma ovaj RAMBO je iskompleksirani Srbin koji je pobjegao na traktoru 95. Ali inače se bori kao rambo protiv djece.

VL
AN
Antiša
19:12 16.02.2012.

Ovo je novackracija.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.