Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u Pančevu

Mlatili ih rukama, nogama i remenima: U Srbiji napadnuto više Hrvata, maltretirala ih četvorica mladića

Ilustracija
Milos Tesic/ATA Imagesj/PIXSELL
15.04.2024.
u 22:22

Četvorica mladića su 13. travnja 2024. godine u 1:15 u Pančevu, na parkingu u blizini jednog ugostiteljskog objekta, izazivali nacionalnu mržnju tako što su po nacionalnoj osnovi vrijeđali N. K. (38), K. R. (45), M. B. (39) i M. K. (35) koji su državljani Republike Hrvatske iz Zagreba.

U Višem javnom tužiteljstvu u Pančevu saslušani su osumnjičeni N. R. (22), M. K. (23), Ž. M. (23) i F. M. (21), iz Omoljice zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Kako se sumnja, oni su 13. travnja 2024. godine u 1:15 u Pančevu, u ulici Trg mučenika bb, na parkingu u blizini jednog ugostiteljskog objekta izazivali nacionalnu mržnju tako što su po nacionalnoj osnovi vrijeđali N. K. (38), K. R. (45), M. B. (39) i M. K. (35) koji su državljani Republike Hrvatske iz Zagreba.

Kako se navodi u priopćenju, oni su rukama, nogama i remenima udarali oštećene N. K. i K. R., kao i B. L. (38) iz Pančeva i M. C. (39) iz Niša, dvojicu državljana Republike Srbije, uslijed kojih su oštećeni zadobili lake tjelesne ozljede u području glave i tijela. Po prijedlogu tužiteljstva da se svim osumnjičenima odredi pritvor, Viši sud u Pančevu je odredio pritvor osumnjičenom Ž. M. u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom razdoblju ponoviti kazneno djelo. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Zalazak sunca u Osijeku večeras je nestvarno lijep, prizori su kao iz filma

Ilustracija
1/12

Komentara 37

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
22:30 15.04.2024.

Ja uopce ne kuzim zasto ljudi iz HR a nisu Srbi idu u Srbiju navodno na provod. To je zadnja zemlja koju bih ja posjetio.

Avatar volim fritule
volim fritule
22:33 15.04.2024.

samo imena objavite dobit če još više po tamburi kad se vrate natrag za uzor drugima koji idu tamo

BA
BartolomejIV
22:37 15.04.2024.

Mogli su zvati u pomoć sverinu, pišekicu i druge srpske sponoruše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije