Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mlakar tražio stanku zbog Linićevih optužbi na račun premijera

Novine svaki dan objavljuju alarmantne vijesti, rekao je predsjednik Sabora Nenad Stazić
09. listopada 2014. u 13:47 15 komentara 2703 prikaza
Davorin Mlakar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov Davorin Mlakar tražio je stanku u zasjedanju Sabora zbog medijskih napisa da je bivši ministar financija Slavko Linić u svom iskazu USKOK-u tvrdi kako je premijer Milanović bivšu šeficu porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec obavještavao o tijeku istrage protiv nje u slučaju OLT, ali i pokušao utjecati na ministra policije Ranka Ostojića kako bi spriječio kazneni progon Čavlović Smiljanec.

- Već sam rekao, imamo Poslovnik kakav imamo i moramo odobravati stanke, ali novine svaki dan objavljuju alarmantne vijesti i ako svaki put zbog njih budemo imali stanku, mi nećemo moći raditi – rekao je predsjedavajući Nenad Stazić te dodao da nije vidio nikakve alarmantne vijesti, ali je tijekom stanke pregledao portale i našao dvije - gdje je nestao vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un te tko je muškarac koji se svaku noć kupa u Manduševcu.

- Hvala vam na ovom nadahnutom uvodu, ne radi se o Kim Jong-unu, ali nije daleko od njega. Mi smo našli alarmantnu vijest, ne radi se o financiranju HNS-a jer je to već stara stvar, nego o zapisniku iz istrage koju objavljuju portali, a koji govore o povredama Ustava RH i dužnosti najviših dužnosnika – objasnio je HDZ-ov Davorin Mlakar te dodao da traže da u Sabor dođe premijer i objasni navode Slavka Linića prema kojima je svojim političkim utjecajem zaustavio policijski i kazneni progon protiv šefice porezne uprave, zabranio da se protiv nje vodi predistražni i istražni postupak.

- Prema kazivanju svjedoka rekao da je da, iako postoji sumnja da je počinila kazneno djelo ministar policije ne može provoditi postupak protiv nje. Ovo govori o moralu Vlade, o drugoj i drugačijoj vlasti koju ste najavljivali i skandalu da si premijer dozvoljava da sudjeluje u policijskim istragama i direktno daje naloge koga treba ili ne procesuirati. Zbog svega toga, tražimo da pred parlamentom predsjednik Vlade govori što se dogodilo, jesu li navodi točni i koja je njegova politička i kaznena odgovornost. Tražimo i da DORH ovo tretira kao našu kaznenu prijavu i sve provjeri – poručio je Mlakar ustvrdivši kako ova priča doista nema ništa sa Sjevernom Korejom, ali smo joj, zbog ovakvog postupanja premijera, sve bliži i bliži.

Iako u sabornici nitko nije odgovorio na HDZ-ov zahtjev, kasnije je novinarima predsjednik Kluba SDP-a Igor Dragovan rekao da HDZ ima pravo govoriti što hoće.

- Mislim da predsjednik Vlade nije vršio nikakav pritisak na bilo kakve institucije. Prema tome, sve će se pokazati u istrazi što se tiče aktualnih slučajeva u kojima je između ostaloga i to navodno svjedočenje koje je izašlo u javnost – kaže Dragovan te dodaje da nema razloga da se ovim slučajem bavi Odbor za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Pupovac Strategija obrazovanja Pupovac: 'Što se tiče Ante i Draže, daleko im kuća obojici' Petar Baranović otkup mandarina Baranović o stanju u Neretvi: Dokle ćemo ponižavati ljude koji teško rade?

- Ne mogu komentirati te optužbe HDZ-a, ja ne znam jesu li one utemeljene ili nisu. I ne znam zašto bi se Odbor time trebao baviti, postoji neki slučaj koji je obradi, i ako je to istina, u njemu je Linić dao svoj iskaz kao i mnogi drugi, koliko znam. Ono što s druge strane stoji je da smo apsolutno postali toliko otvoreni da sve stvari izlaze po različitim portalima i medijima i više ne znam što je istina, što nije istina, je li nešto podmetačina ili nije, pa mislim da je ovo samo napuhivanje stvari i da od toga ne treba praviti veliku buku – dodaje Dragovan te zaključuje kako Odbor ne može niti protiv curenja informacija, osim upozoriti na tu činjenicu. Postoje drugi organi, institucije i svi oni koji su odgovorni da zatvore te kanale od isticanja podataka, počevši od DORH-a, USKOK-a, policije, zaključio je Dragovan.

četvrto dijete
Sreći nema kraja! Goran Vlaović očekuje prinovu s 17 godina mlađom Ivanom Mišurom
Jabuke
PROMO
Enna Fruit pokreće akciju „Mjesec domaće jabuke“ s ciljem poticanja prodaje domaćih sorti
  • sveznamdrugi:

    Ovo je skandal, to se ni Ivo Sanader nije usudio , direktno se miješati u rad policije i zaustavljati istrage, opa miki!!!

  • verakruz:

    Razotkriti, procesuirati, transferirati, osuditi...

  • merlinka:

    go Mlakar go ..... uvijek ti vadis najkraću šibicu kad treba smisleno i pismeno pokazat na ono što čine momentano vladajući ... no uvijek si na visini zadatka, samo da vas je vise takvih .....