Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločini koji su potresli Hrvatsku

Mladu Antoniju Bilić pokušao je silovati, a onda ju je zadavio golim rukama

27.03.2015., Sibenik - Izricanje presude na ponovljenom sudjenju Draganu Parvinji za ubojstvo maloljetne Drnisanke Antonije Bilic. Dragan Paravinja u ponovljenom sudjenju osudjen je na 40 godina zatvora. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.10.2015.
u 18:05

Prvu je presudu ukinuo Vrhovni sud, a druga još nije pravomoćna

Vrhunski manipulator i čovjek bez trunke kajanja. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati Dragan Paravinja, čovjek koji je prije četiri godine ubio mladu Drnišanku Antoniju Bilić (17). Zbog tog zločina, koji je sablaznio Hrvatsku, Paravinji se sudilo dva puta. Oba je puta osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Prvu je presudu ukinuo Vrhovni sud, a druga još nije postala pravomoćna.

Vrijeđao sve u sudnici

A na oba suđenja, koja su se zbog zaštite privatnosti obitelji Bilić odvijala iza zatvorenih vrata, Paravinja je pokazao svoje pravo, zločinačko lice. Vrijeđao je sutkinju, tužiteljicu, pa čak i svoju odvjetnicu. Tražio je izuzeće svih u sudnici, cijeloga suda, a tvrdio je i da ga u pritvoru žele ubiti. Pisao je predstavke čak i predsjednici RH, u sudnicu je dolazio odjeven u kratke hlače i japanke, a zbog svoga ponašanja iz sudnice je višestruko i izbacivan.

I dok je u sudnici iz rasprave u raspravu izvodio svoj igrokaz, svoje pravo lice, ono zločinačko, pokazao je 7. lipnja 2011. kada je u svoj kamion primio 17-godišnju djevojku.

Antonia Bilić tog je dana stopirala na mostu preko rijeke Čikole. Namjeravala je otići u Split, kako bi predala maturalni rad. Paravinja ju je ugledao na suprotnoj strani ceste te ju je kroz prozor upitao hoće li s njim u Zagreb, a ona mu je odgovorila da ide u smjeru Splita. Nakon toga okrenuo je tegljač, a tragovi guma koji su za njim ostali kasnije će biti jedan od materijalnih dokaza protiv njega.

Antonia Bilić kratko se vozila s Paravinjom kada joj se on počeo nabacivati. U jednom je trenutku zaustavio kamion, izašao iz njega te je krenuo prema suvozačkim vratima. Želio je spolni odnos s djevojkom, koja mu je pokušala pobjeći. Opirala se i udarala ga je nogama. U jednom trenutku Paravinja ju je uhvatio rukama oko vrata i stiskao sve dok nije prestala disati. Zatim je njezino tijelo stavio na ležaj, a tijelo je sakrio i protekla je godina dana prije no što je nađeno.

Tužiteljstvo je smatralo da ju je ubio kako bi prikrio da ju je pokušao silovati. A takva vrsta nasilja Paravinji nije bila strana. Jer, osim za pokušaj silovanja i ubojstvo mlade Drnišanke, optužen je i za pokušaj silovanja mlade Omišanke. Dogodilo se to 28. lipnja 2010., a i ta djevojka imala je nesreću da u Paravinjin kamion uđe kao autostoperica. I ona mu se pokušala oduprijeti govoreći mu da ima dečka, da boluje od spolnih bolesti...

No usprkos tome on ju je uspio skinuti, a u naumu su ga spriječili opetovani telefonski pozivi te je djevojku ostavio kod Šestanovca. Nakon što je osumnjičen za nestanak i ubojstvo Antonije Bilić, ispostavilo se da je Paravinja zbog silovanja optužen i osuđen u Srbiji, potom i u BiH, a zatvorsku kaznu izbjegao je bijegom u Hrvatsku.

Naime, on ima i hrvatsko državljanstvo jer su mu roditelji iz Bilišana kod Obrovca odakle su se preselili u Srbiju. Skrivao se u Hrvatskoj računajući da ne može biti izručen susjednim državama jer Hrvatska ne izručuje svoje državljane. U Bilišanima je nesmetano živio i danima nakon što je ubio Antoniju. Da ga policija traži, doznao je nakon što ga je jedan policajac nazvao pitajući ga gdje je. Policija ga je tražila zbog obavijesnog razgovora, a shvativši da im je postao meta, pobjegao je u BiH k rođacima.

Oproštajno pismo

Tih se dana pisalo da mu je supruga, koju je vjerojatno po tko zna koji puta izmanipulirao tvrdeći da mu smještaju, pomogla da prepliva Savu. O kakvom je manipulatoru rije,č pokazalo je i njegovo "oproštajno pismo" nađeno u kupaonici kuće u kojoj se skrivao. Htio je da policija povjeruje da se ubio. No, naravno, nije se ubio, a u svom je pismu spominjao mafiju, "mercedesa okca", pisao je i o Ovčari, Slavoniji, ubijenoj srpskoj novinarki... Sve same laži. Policiji u BiH priznao je zločin, vjerojatno i da bi izbjegao suđenje za silovanje koje je počinio u BiH, a kada je izručen Hrvatskoj, zločin je nijekao.

Tada je pak slagao da je Antonijino tijelo bacio u jezero Brljan koje je zbog toga i isušeno. Kada su u Paravinjinu kamionu pronađeni tragovi krvi Antonije Bilić, pokušao je krivnju prebaciti na kolegu kojem je predao kamion!? Laž do laži ubojice osuđenog na 40 godina zatvora. Jedina istina u cijelom slučaju koji je šokirao Hrvatsku jest nažalost tragična sudbina mlade djevojke te pitanje koje je ostalo bez odgovora – kako se Paravinja nesmetano mogao kretati po Hrvatskoj iako je u Srbiji i BiH osuđivan zbog silovanja?

>>Zbog nerealizirane ljubavi ubio pjevačicu i ranio još 12 osoba

>>Edija Mišića izdao je dres Milana koji je bacio u ruksaku

>>Nije se doznalo tko je naručio likvidaciju Ive Pukanića

Komentara 5

UM
umnjak
19:05 01.10.2015.

Nadam se da ce ga zatvorenici znati "nagrađivati" iz dana u dan.

Avatar Baroudeur
Baroudeur
18:46 01.10.2015.

Kad vidim tu odvratnu facu...I taj parzit nastavlja zivjeti!

GR
grodar
19:03 01.10.2015.

Ma netreba mu dati da vidi svijetlo dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije