Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Mladomisnik Ivan Kuterovac služio mladu misu

mlada misa
Goran Ferbezar/PIXSELL
25.06.2013.
u 09:04

Mladomisnik i ređenik Ivan Kuterovac je rođen i odrastao u vinkovačkoj župi sv. Vinka Pallottija pa se u mjesnoj crkvi okupio veliki broj ljudi

Nakon što je večer ranije u vinkovačkoj crkvi sv. Vinka Pallottija, mons. Nikola Eterović, glavni tajnik Biskupske sinode u Rimu i naslovni cibalski nadbiskup kojim ga je promaknuo papa Benedikt XVI, za svećenika palotinca zaredio Ivana Kuterovca, mladomisnik je u istoj crkvi služio mladu misu, prvu misu nakon zaređenja.

Mladomisnik i ređenik Ivan Kuterovac je rođen i odrastao u vinkovačkoj župi sv. Vinka Pallottija pa se u mjesnoj crkvi okupio veliki broj njegovih prijatelja, poznanika i rođaka koji se željeli nazočiti ovom najznačajnijem činu svakog svećenika.

Bili su nazočni Ivanovi roditelji, sestra i brat sa svojim obiteljima i sve ih je nakon prve mise pričestio. Nadbiskup Eterović pozvao je u homiliji ređenika da se "hrabro odvaži Isusovom pozivu djelovati u Njegovo ime, živeći dosljedno i s radošću evanđeoske savjete poslušnosti, čistoće i siromaštva". Spomenuo je i da papa Franjo svećenike neprestano potiče da budu bliski narodu, poznavati vjernike kako bi mi mogli navijestiti Blagu vijest. Ovom je prigodom naslovni cibalski nadbiskup podsjetio kako broj svećenika u Europi opada i zato je potaknuo na molitvu za svećenička zvanja. - Pred svećenikom stoje mnogi izazovi, ali svećenik uvijek treba tražiti odgovore na svoja pitanja u evanđelju ne u duhu vremena, nego u riječi Božijoj i ja vjerujem ako se pozorno riječ Božja sluša onda će se pronaći odgovore na sva pitanja i sve izazove vremena - rekao je mladomisnik Ivan Kuterovac, rođen je 6. svibnja 1982. u Vinkovcima gdje je pohađao osnovnu i srednju školu.

U zajednicu palotinaca stupio je 2002. a novicijat je obavljao u Vinkovcima i Zaprešiću. Potom 2007. započeo je studij na palotinskom teološkom fakultetu u Vallendaru u Njemačkoj. Vječne zavjete položio je 2009. a 2012. je diplomirao teologiju u Vallendaru. Đakonsku pastoralnu službu obavljat će u Njemačkoj.

>>'Volite neprijatelja i praštajte mu, Isus to od nas traži'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije