Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u panici

Mladićevi branitelji: Nemamo vremena pripremiti se za suđenje

ratkomladic
Screenshot Haški sud
18.02.2012.
u 10:55

Nećemo biti u mogućnosti valjano braniti Mladića ako suđenje počne 14. svibnja jer nećemo stići pregledati sve dokumente koji su stigli iz Haaga. To znači da on neće imati pošteno suđenje - kaže odvjetnik Lukić.

BEOGRAD - Zakazivanje suđenja Ratku Mladiću, bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba za 14. svibnja unijelo je paniku u sedmočlani braniteljski tim koji strahuje kako obrana neće biti spremna do tog datuma, piše beogradska Politika.

- To je suviše kratak rok za pripremu obrane. Nećemo biti u mogućnosti valjano braniti Mladića ako suđenje počne 14. svibnja jer nećemo stići pregledati sve dokumente koji su stigli iz Haaga. To znači da on neće imati pošteno suđenje - kaže odvjetnik Mladićevog tima Branko Lukić i podsjeća kako "prema statutu Tribunala, treća faza takozvanog predsuđenja u kojoj se obavljaju pripreme za suđenje, treba trajati devet i pol mjeseci, odnosno do sredine kolovoza".

On najavljuje kako će obrana pokušati još jednom se obratiti Tribunalu i zatražiti odgodu početka suđenja. Lukić pojašnjava kako bi odvjetnički tim do sredine svibnja morao pregledati 28.000 dokumenata, a to bi "eventualno stigli do kraja listopada".

Sudsko vijeće u Haagu je prvotno najavilo početak suđenja Mladiću za 27. ožujka, ali je pomaknuto na svibanj na traženje Mladićevih branitelja. Tužiteljstvo je najavilo da će pozvati 410 svjedoka, od kojih će njih 158 svjedočiti u sudnici. Tužilaštvo najavljuje da će predstavi 27.906 dokaznih predmeta i za to mu treba 200 sati.

Politika podsjeća da je u vezi sa zahtjevom obrane da se uzme u obzir zdravstveno stanje Ratka Mladića kada se bude utvrđivao raspored suđenja, članovi vijeća se, kako je priopćeno, "nisu uverili kako zdravstveno stanje optuženog zahtjeva promjene dnevnog i tjednog rasporeda suđenja, odnosno da Vijeće zasjeda manje od pet dana tjedno i u kraćim vremenskim razdobljima.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar seneka
seneka
11:13 18.02.2012.

Ovog treba odvest u Srebrenicu i stavit mu ploču na vrat sa tekstom. Ja sam kriv za vaše rahmetli najmilije.

TO
Toni50
11:16 18.02.2012.

Lukić pojašnjava kako bi odvjetnički tim do sredine svibnja morao pregledati 28.000 dokumenata, Kako vidimo sa obzirom na masu vjerovatno da Haški sud ne stoji milione eura nego stotine miliona ili milijardu. neke porezne obveznike ... Ako se uzme u obzir sreberenica onda je protiv Mladića za svakog likvidiranog u Srebrenici ispisano 4000 - \"\"\"dokunmenata\"\"- ne stranica !!! Sve govori o tome kako je veliki strah od strane suda i tužitelja da ga se nemože sasmo tako lako optužiti kada se mora pisati pun kamion optužnica !!! Ujedno je slika kao sud ima valiki mozak i podatke a rezultati su poznati- jeftini jadni politički procesi ( \"naravno samo protiv Hrvata\" )

AS
a_sutra
20:12 18.02.2012.

On nece docekati sudjenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije