Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška nesreća Kod Lučkog

Mladić vozio pod utjecajem alkohola i naletio na auto, poginuo muškarac (40)

nesreća
Foto: Luka Klun/PIXSELL/Ilustracija
1/2
27.09.2019.
u 10:28

Mladić je imao 0,89 promila, izbjegavao je auto ispred sebe i naletio na Land Rover

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 23.30 sati, prilikom čega je poginuo muškarac (40).

Naime, 23-godišnjak upravljao je pod utjecajem alkohola (0,89 g/kg)  osobnim automobilom marke Alfa Romeo zagrebačkih registarskih oznaka autocestom A3, između čvora Buzin i Lučko u smjeru zapada. Došao je do 22 km + 850 m autoceste, no nije držao potreban razmak krećući se iza drugog vozila. Izbjegavajući nalet na vozilo ispred sebe, skrenuo je lijevo u smjeru jugozapada te je prednjim desnim dijelom vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog automobila marke Land Rover, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak, a koji se kretao prometnim trakom u istom smjeru.

Od naleta je Alfa odbačena u smjeru sjeverozapada te prilikom zanošenja naletjela na rubni kamen i na zaštitnu ogradu. Zbog udara Land Rover je odbačen u smjeru sjeverozapada, gdje je uslijed nekontroliranog kretanja naletio na rubni kamen i zaštitnu ogradu", izvijestili su iz PUZ-a.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 40-godišnjak, dok 23-godišnjak nije ozlijeđen. Od 23.30 do 2.30 sati promet autocestom A3 bio je obustavljen od čvora Buzin do čvora Lučko u smjeru zapada.

Video: Veće kazne u prometu

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
10:45 27.09.2019.

Pijanima za volanom treba oduzeti vozačku dozvolu za sva vremena.

DU
Deleted user
11:06 27.09.2019.

19 godina, vec pijan ubio, tragicno je da ide uvjetna ili max godina i nekih do 3 godine zabrana voznje. Zatvor nikog nece dici iz mrtvih, ali ovaj vise ne smije na cestu u bilo kojem motornom vozilu.

UM
Umjereni
12:00 27.09.2019.

Mene u ovoj stvari također zanima, da li je vozač u LandRoveru bio vezan. Sve mi se nekako čini da nije. Apsolutno sam za kažnjavanje ubojstva na cesti pod utjecajem alkohola, ali bogami, vrijeme je i da se raznorazne face koje ne znaju čemu služi pojas, jednako tako počinje kažnjavati ili im se uskrati popravak na ime osiguranja (kao i kad su pod utjecajem alkohola) odn. isplata po bilo kakvoj osnovi ako u vozilu za vrijeme vožnje nisu bili vezani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije