Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U novom dopisu

Mladić se žali Haaškom sudu da nema novca za obranu

ratko mladić (1)
AFP/PIXSELL
06.07.2011.
u 13:36

Iz tajništva suda javljaju da su u tijeku Mladićeve konzultacije sa željenim odvjetnicima te kako su neki od njih već na popisu haaških branitelja

Haaški optuženik Ratko Mladić predao je Haaškom tribunalu dokument u kojemu navodi kako nema novca za financiranje svoje obrane, doznaje beogradski B92.

Na konferenciji za novinare Haaškog suda priopćeno je kako je Mladić 22. lipnja uputio sudu i drugi podnesak u kojemu je naveo imena sedam odvjetnika među kojima su i njegovi potencijalni branitelji. Ipak, sud u Haagu ne želi navesti imena s Mladićeva popisa, ali potvrđuje da je okrivljenik u tom pismu naveo kako bi najviše volio da ga zastupaju njegov dosadašnji odvjetnik Miloš Šaljić i Aleksandar Mezjajev.

B92 podsjeća kako se Mladić u ponedjeljak trebao drugi put izjasniti o optužnici za genocid i zločine protiv čovječnosti u BiH od 1992. do 1995, za što ga se tereti po 11 točaka optužnice, ali je to ročište nakratko prekinuto, nakon čega je predsjedavajući sudac Alphonse Orie Mladića izbacio iz sudnice.

Predstavnik tajništva suda Martin Petrov izjavio je, doznaje B92, da su u tijeku Mladićeve konzultacije s odvjetnicima s popisa koji je on podnio sudu i vjeruje da će "do sljedećeg tjedna biti pronađena rješenja za Mladićevu obranu". Napominju i kako se neki od odvjetnika s Mladićeva popisa "već nalaze na popisu haaških branitelja, odnosno već su nastupali pred ovim tribunalom".

Komentara 12

OB
-obrisani-
14:09 06.07.2011.

e moj lale....da si bio pametan ko naser oric, sad bi bio milioner....ko ti je kriv.....daj se samo opameti, ako je moglo za gotovinu da se nadje, nacice hrvatska vlada i za tebe...opusteno.

OB
-obrisani-
14:42 06.07.2011.

Od 3,5 milijardi eura koje je srbija pimila od Eu nešto mogu i koljaču dat

Avatar DoubleW
DoubleW
20:03 06.07.2011.

Pogledajte mu facu kako ih j**** u mozak, umire od smijeha, jer zna da nema što izgubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije