Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na eBayu

Mladić prodavao kapu za 1 euro pa mu stigla kazna od gotovo 4.000 eura: 'Ovo će me financijski uništiti'

FILE PHOTO: The eBay app is seen on a smartphone in this illustration taken
DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
14.09.2021.
u 23:21

Optužen je za povredu zaštitnog znaka jer je kapa navodno krivotvorena, a odvjetnici su ga teretili i za komercijalnu prodaju

Vozač kamiona, Nijemac Kai Kevin Spanier (23), mora platiti kaznu u iznosu od gotovo 4.000 eura zbog rabljene kape koju je na eBayu htio prodati za 1 euro.

Mladić često prodaje predmete na eBayu pa je tako odlučio prodati i rabljenu kapu s logotipom proizvođača energetskih napitaka “Monster”. Šokirao se kad mu je došlo pismo odvjetnika u kojem ga eBay obavještava o prekidu prodaje te traži da plati kaznu u iznosu od 3.744,50 eura, piše Fenix magazin

Optužen je za povredu zaštitnog znaka jer je kapa navodno krivotvorena, a odvjetnici su ga teretili i za komercijalnu prodaju. 

On je naveo kako se ne osjeća krivim te kako je samo prodavao predmet koji mu više ne treba, kao i brojni drugi korisnici te platforme. 

– Ovo će me financijski uništiti – rekao je 23-godišnjak te ustvrdio kako ne može i ne želi platiti kaznu. Potražio je i odvjetnika.

Odvjetnica Nicole Mutschke u intervjuu za njemački RTL objasnila je kako se ovakve situacije najčešće proglase propustom. Njezin je savjet da se ništa ne potpisuje, a eBay ima pravo na traženo. 

– Ako potpišete, traženi novac ćete morati isplatiti – kaže odvjetnica Mutschke te napominje kako eBay u ovom slučaju ima pravo kazniti onog tko prodaje nešto što nije original. Zbog toga, upozorava, važno je promisliti o predmetima koji se prodaju. 

– Posebno oni koji komercijalno prodaju bi trebali dobro razmisliti jer jedan euro za kapu definitivno nije vrijedan rizika – kaže odvjetnica.

VIDEO Mladence Gabrielu i Karla iz Međimurja vatrogasci su ispratili vodenim mlazovima i sirenama! 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar MarkoHR
MarkoHR
07:15 15.09.2021.

Zbog iste vijesti u Hrvatskoj , mediji bi srušili nebo na zemlju od dreke, a par tisuća mladih odmah bi najavilo iseljavanje zbog ovakvih stvari.. Probajte u Njemačkoj naplatiti usluge bez izdavaja računa i iskazivanja pdv-a.

BE
belototo
00:42 15.09.2021.

Opet fenix magazin 😅

TA
Tango6
07:54 15.09.2021.

U toj postenoj njemackoj ljudima naplacuju i ono kaj nikad nisu koristili razno razne agencije naplacuju skidanje filmova razno razne clanarine tako da nema bas neke razlike izmedu te postene njemacke i kriminalne ljepe nase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije