Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNE NAMJERE

Mladić naručio neobičan papir iz Kine: Policija mu odmah pretražila kuću u Zagrebu

Poštar ilustracija
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/2
04.02.2024.
u 13:01

Putem interneta iz NR Kine naučio zaštićeni papir s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti

Mladić (24) uhićen je u tajnoj policijskoj akciji u kojoj je praćena njegova pošiljka posebnog papira iz Kine, javili su zagrebački policajci, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Zagrebački policajci u suradnji s nadležnim uredom Carinske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje'.

Poštar ilustracija
1/15

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni neutvrđenoga dana, najvjerojatnije putem interneta s ciljem da izradi krivotvoreni novac, naručio dostavu 1000 listova zaštićenog papira s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti te još 4 različita lista zaštićenog papira s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti, da bi ta pošiljka bila predana dostavnoj službi radi uručenja primatelju, a što je i učinjeno početkom veljače 2024. godine, kada je osumnjičeni osobno preuzeo pošiljku na adresi stanovanja na području Susedgrada. U svome naumu nije uspio, kada je s preuzetom pošiljkom krenuo prema kući, uhitili su ga policijski službenici i priveli na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena je pretraga obiteljske kuće te je pronađeno i oduzeto jedno prijenosno računalo i osam printera, što ukazuje da je osumnjičeni imao namjeru izrađivati krivotvoreni novac.

VEZANI ČLANCI:

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu", javila je policija.

VIDEO Nebo iznad Zagreba jučer je bilo prošarano bijelim tragovima, znanost ih je davno objasnila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije