Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN JE

Muškarac (36) se lažno predstavljao kao nogometaš i trener: Govorio da je bolestan, izvukao više od 4000 eura

Rijeka: Privođenje osumnjičenih za kripto prevaru
Nel Pavletic/PIXSELL
20.01.2024.
u 10:52

Osumnjičeni je počinio najmanje pet kaznenih djela "Prijevara" na štetu muškaraca starosti između 32 i 58 godina, a materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 4.150 eura.

Zagrebački policajci proveli su istragu nad 36-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio najmanje pet kaznenih djela "Prijevara" na štetu muškaraca starosti između 32 i 58 godina.

Sumnja se da je u razdoblju od lipnja do kraja kolovoza 2023., s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, putem mobilne aplikacije za razmjenu poruka kontaktirao oštećene, lažno im se predstavljajući i tražeći ih financijsku pomoć. U zabludu ih je, sumnja se, dovodio navodeći im da je njihov bivši suigrač, trener ili zaposlenik koji je obavljao poslove na nogometnom stadionu, dok je nekima i lažno predočio da je bolestan šaljući im medicinsku dokumentaciju kojom je potkrepljivao svoje lažne navode, piše zagrebačka policija.

- Ne sumnjajući u takve navode, s namjerom da mu pomognu, oštećeni su muškarci, prema njegovoj uputi, u spomenutom razdoblju uplaćivali različite novčane iznose, od 200 do 3000 eura na bankovni račun 24-godišnjaka, a koje je on potom, ne znajući za namjeru osumnjičenog i razlog uplate novčanih sredstava, putem aplikacije za prijenos novca prosljeđivao osumnjičenom 36-godišnjaku.

Ujedno, obavljena je pretraga stana na području Sesveta kojim se koristi osumnjičeni, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobiteli, prijenosno računalo i više SIM kartica kojima se osumnjičeni koristio za počinjenje kaznenih djela. Osumnjičeni muškarac je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće protiv njega dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu - navodi policija.

VEZANI ČLANCI:


 
S obzirom na to da je tijekom operativnog postupanja policijskih službenika utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 36-godišnjak na opisani način počinio kaznena djela na štetu više osoba, njih još najmanje desetak, kriminalističko istraživanje u vidu provođenja dokaznih i drugih radnji se nastavlja. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 4.150 eura.

VIDEO Zagrebački studenti organizirali veliku borbu grudama: Bilo nas je na stotine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije