Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preprodavao proizvode

Mladić iz Austrije priznao čak 166 prijevara: Tvrtke oštetio za nekoliko desetaka tisuća eura

Hakiranje računala
Pixabay/Sarah Johnson
25.10.2022.
u 12:34

Prilikom ispitivanja, 23-godišnjak se pravdao teškom financijskom situacijom

Austrijska policija uhitila je u nedjelju 23-godišnjaka koji je prilikom ispitivanja priznao ukupno 166 prijevara. Prevarant se sumnjičio da je od siječnja 2021. do listopada 2022. godine počinio prijevaru s digitalnim vinjetama u Austriji i drugim online proizvodima koje prodaje austrijska Asfinag trgovina za cestarinu.

Prijevarama koje je priznao, 23-godišnjak je tvrtku Asfinag i nekoliko drugih pružatelja usluga platnog prometa oštetio za nekoliko desetaka tisuća eura, navodi Fenix magazin.

– Ovaj uspjeh je od velike važnosti za službenike policijske postaje Gratwein jer su više od pola godine vodili opsežne istrage. Naime, 23-godišnjak iz okolice Graza naručivao je razne online proizvode od Asfinaga koristeći lažne podatke, nije ih plaćao, a potom ih je preprodavao na raznim internetskim prodajnim platformama. To bi prije svega trebalo uključivati ​​vinjete s naplatom cestarine - navodi policija. 

Prilikom ispitivanja, 23-godišnjak se pravdao teškom financijskom situacijom.

VIDEO Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa otišao na policiju i lagao kako je ostao bez njega!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije