Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nađeno tijelo

Mladić dva dana ležao mrtav u šahtu preko puta škole

šaht
Foto: VL
15.12.2013.
u 19:30

Policija nije izvijestila javnost o događaju, a zašto, samo ona zna

– Dragi prijatelji, hvala vam na molitvama i podršci. Gotovo je sve. Moj je anđeo na nebu i sada on moli za vas. Ljubavi sekina, vidimo se gore – tužnu poruku o smrti svoga brata Jurja Šimunića (19) objavila je njegova sestra Kristina na Facebooku u noći na subotu, nekoliko sati nakon što je njegovo tijelo u napuštenoj oronuloj zgradi u Krajiškoj ulici u Zagrebu pronašla policijska ophodnja.

Nestao iz kuće

Juraj Šimunić, student prve godine kroatologije na Hrvatskim studijima, nestao je prošlog četvrtka iz kuće u Ilici gdje je živio sa sestrom i majkom.– Malo poslije jedan sat popodne žurno je izišao iz kuće. Neobično je što nije uzeo nikakve stvari osim mobitela, doma je ostavio novac, cigarete, nije ponio ni odjeću za nogomet koji je s kolegama trebao zaigrati sat vremena kasnije. Znamo Jurja još iz osnovne škole i cigarete je sa sobom takoreći nosio i u WC, a sada ih je ostavio doma. Sve je to neobično – kažu njegovi prijatelji iz osnovnoškolskih dana. Nakon što se nije pojavio na nogometu, prijatelji su se počeli brinuti jer nije odgovarao na pozive. Istog su dana po gradu oblijepili na stotine letaka s njegovom slikom, ali nisu dobili nikakve konkretne informacija o tome gdje bi Juraj mogao biti.

– Posljednji smo se put čuli oko trinaest sati, djelovao je opušteno, ništa u razgovoru nije odudaralo od uobičajenog. Rekao mi je da ide na nogomet i da ćemo se kasnije čuti – kaže Šimunićev prijatelj čiji je poziv zabilježen kao posljednji koji je upućen na Jurjev broj.

Otprilike 48 sati nakon nestanka policija je pronašla tijelo koje je ležalo u šahtu oronule zgrade preko puta osnovne škole i vrtića u Krajiškoj ulici, inače samo stotinjak metara od stana premijera Milanovića.

Nesretan slučaj

Utvrdili su da je riječ o nesretnom slučaju jer na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti. Da je njegovo tijelo pronađeno, policija iz samo sebi znanih razloga nije obavijestila javnost koja se zbog akcije Jurjeve obitelji i prijatelja aktivno uključila u potragu za njim.

>>Susjedi u kući pronašli mrtve supružnike. Ugušili se plinom?

Komentara 11

SR
sta_reci
20:13 15.12.2013.

Uvijek mi se srce stisne kad saznam da se tako mlad zivot ugasio. Najiskrenije saucesce obitelji i svima koji su ga voljeli i poznavali. Pocivao u miru.

KR
kreont
20:21 15.12.2013.

Nekako je sumnjivo da tip samo ode i onako spontano rikne i sam sebe ubaci u šaht. Ovo je vrlo vrlo mutan slučaj i zbog toga me ne čudi da policija o tome šuti.

ŠS
Štap sa glavom
09:01 16.12.2013.

Mnogo je toga nejasno. Što čovjek ima tražiti u oronuloj zgradi, pogotovo ako nije njegova. U ovakovim člancima piše se samo u sadašnjem vremenu, a sve ima i svoju prošlost, a možda se u budućnosti i nešto otkrije pa policija zato trenutno šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije