Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio u zatvoru

Mladić (20) vozio neregistrirani auto, bez vozačke, s lažnim tablicama, imao i drogu...

zatvor
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
25.01.2021.
u 15:26

Droga i registarske pločice su mu oduzeti, te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprava

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac su u subotu su  u 22,25 sati u Smilčiću prilikom kontrole prometa zaustavili 20-godišnjeg vozača osobnog vozila Renault Twingo. Pregledom dokumentacije utvrđeno je da je vozilo neregistrirano te da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake, dok je utvrđeno da je vozač vozilom upravljao prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 0,26 promila te pod utjecajem droga.


 

- Vozač je uhićen te priveden u službene prostorije policije, a kod njega je pronađeno 4,8 grama marihuane, 1 tableta MDMA Ectasy i 35 različitih tableta s psihoaktivnim učinkom za koje nije posjedovao medicinsku dokumentaciju. Vozilo je isključeno iz prometa te je prevezeno u krug policije. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na navedeno osobno vozilo prethodno postavio nepripadajuće strane registarske oznake kako bi  mogao protupropisno upravljati neregistriranim vozilom te sudjelovati u prometu, a  na koji je način ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu.

Droga i registarske pločice su mu oduzeti, te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprava.


 

Također, zbog više počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom prije stjecanja prava, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, upravljanje vozilom bez tehničkog pregleda) te prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 20-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru - istakli su iz zadarske policije. 

Ključne riječi

Komentara 1

BF
bf22
22:22 25.01.2021.

od kada je 0,26 pod utjecajem alkohola?! za sve ostalo neka odgovara i duplo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije