Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED PRED MINISTARSTVOM

Mladi liječnici uzvraćaju Berošu: 'Kasno je 3. listopada, dođite vi sutra na prosvjed!'

Zagreb: Ministarstvo zdravstva na Ksaveru
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
23.09.2022.
u 10:35

Mladi liječnici u dopisu su naveli i kako očekuju da će ministar primiti njihovo izaslanstvo te saslušati njihove zahtjeve

Odgovarajući na službeni dopis kojim Inicijativa mladih liječnika traži sastanak, ministar Vili Beroš pozvao je njihove predstavnike na sastanak 3. listopada, međutim, oni su njemu uzvratili dopisom u kojem kažu da je taj termin prekasno te da se nadaju kako će ministar Beroš prisustvovati njihovu prosvjedu u subotu 24. rujna i pritom se obratiti  liječnicima, koji će se, najavljeno je, okupiti u velikom broju.

Mladi liječnici u dopisu su naveli i kako očekuju da će ministar potom i primiti njihovo izaslanstvo te saslušati njihove zahtjeve. Prosvjed mladih liječnika sutra 24. rujna održat će se, kako je i planirano, pred zgradom Ministarstva zdravstva na Ksaveru. 

Podsjetimo, iz MIZ-a jučer su priopćili kako su u srijedu 21. rujna zaprimili dopis Inicijative mladih liječnika sa zahtjevom za sastanak, tri dana prije najavljenog javnog prosvjeda navedene Inicijative. Isti dan su im predloživši prvi slobodni termin, u ponedjeljak, 3. listopada u Ministarstvu zdravstva. 

- Od početka svojeg mandata govorim o potrebi reforme zdravstvenog sustava. Drago mi je da i Inicijativa mladih liječnika prepoznaje nužnost reformskih promjena i ukazuje na određene probleme koji se mogu riješiti jedino konstruktivnim razgovorom s mjerodavnim sugovornicima. Stoga pozdravljam činjenicu što su nam naposljetku uputili službeni zahtjev za sastankom. Predstavnicima Inicijative predložen je prvi slobodni termin u Ministarstvu zdravstva kako bismo uživo razmotrili pitanja koja muče mlade liječnike - poručio je u priopćenju ministar Vili Beroš dodajući da će do tada Ministarstvo zdravstva s punom pozornošću razmotriti zahtjeve Inicijative mladih liječnika "kako bi zajedno ostvarili konstruktivan dijalog i učinili pozitivne iskorake u zdravstvenom sustavu kojima svi težimo".

Međutim, Inicijativa mladih liječnika Ministarstvu zdravstva je zahtjev za sastankom poslala još 14. rujna mailom, deset dana prije najavljenog prosvjeda 24. rujna. Nakon što im nije odgovoreno, naknadno su isti zahtjev poslali preporučenom pošiljkom poštom u ponedjeljak.  Na to su ukazali iz razloga jer iz Ministarstva zdravstva ističu kako su dopis mladih liječnika zaprimili tek 21. rujna, tri dana prije najavljenog javnog prosvjeda.

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

 

Prosvjed će se održati sutra u 5 do 12 ispred Ministarstva zdravstva, a na njemu se očekuje velik broj mladih liječnika koji su nezadovoljni uvjetima u kojima svakodnevno rade, ali i plaćama zbog nejednakih koeficijenata. 

Komentara 2

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
12:48 24.09.2022.

Od početka svojeg mandata govorim o potrebi reforme zdravstvenog sustava - problem je ministre što samo govorite, a ne činite ništa. Ili želite reći da je problem u premijeru?

DU
Deleted user
10:56 23.09.2022.

Mladi liječnici sigurno nisu na visokim pozicijama po bolnicama ili visokim funkcijama u državnim institucijama što se tiče zdravstva pa zašto onda ti stariji i sa iskustvom šute, a trebali bi svi biti na kvalitetnoj usluzi narodu? Podrška mladim liječnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije