Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje na Srebrenicu

Mladi iz Vukovara pustili bijele ruže u Dunav i balone u zrak

Puštanje balona u Dunav za Srebrenicu
Foto: Branimir Bradarić
1/4
11.07.2015.
u 15:27

- Ova poruka mladih govori sve - rekao je Penava

Puštanjem bijelih ruža u Dunav i balona u zrak danas su mladi iz Vukovara obilježili 20 godina od masakra u Srebrenici.  Radi se o akciji koja se koordinirano provodi na prijedlog Udruge mladih Bošnjaka i prijatelja grada Rijeke i Primorsko-goranske županije u svim većim gradovima u RH, u Mostaru (BiH), Beogradu (Srbiji), Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj. – Želja nam je bila podsjetiti na tako strašni događaj od prije 20 godina.

Među nama su mladi iz Vukovara ali i isto tako i mladi iz Srebrenice i Sombora, rekao je Nikola Johnny Mirković ispred Europskog doma Vukovar koji je i organizirao ovaj događaj. Dodao je kako je mladima danas sve to što se dešavalo daleko ali da žele podsjetiti na stradanja kako se nešto slično nikada ne bi ponovilo. Među onima koji su pustili ružu niz Dunav bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je kazao kako je tragedija u Srebrenici najveći zločin poslije Drugoga svjetskoga rata.

– Teško je, a posebno je teško Vukovarcima koji su početkom Domovinskog rata prolazili kroz slične stvari. Ova poruka mladih govori sve, rekao je Penava. Ružu u ime mladih iz Srbije položilo je i troje mladih iz Sombora koji su na ovaj način željeli odati počast ubijenima u Srebrenici. – Premladi smo da se sjećamo toga, a opet prestari da ne znamo neke stvari. Nama je teško o tome govoriti jer se neki od nas nisu niti rodili u to vrijeme ili smo bili mala djeca. Uz to u to vrijeme i informacije koje su dolazile do građana bile su selektirane, rekla je Marija Matić iz Sombora.

>> 'Preda mnom su usamljenost i bol preživjelih kao i obitelji svih žrtava...'

Komentara 6

DA
DambacrnaMamba
17:45 11.07.2015.

Lijepa simbolika.Svaka vam čast ;-)

KA
kafka
19:09 11.07.2015.

Svaka čast tim mladima. !!!

GO
Gomila
22:15 11.07.2015.

Vukovarske majke i Srebrenice majke zavijene su crnom i suze jos tecu zapamtite to srbski cetnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije