Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u Meksiku

Mladi folkloraši za dlaku izbjegli razorni potres u Meksiku

Potres, Meksiko
Foto: Reuters/PIXSELL
21.09.2017.
u 15:03

Za dlaku su izbjegli trenutak najvećeg podrhtavanja, a kada su izašli svjedočili su katastrofi...

Članovi KUD-a Punat s otoka Krka su na dan snažnog potresa koji je zadesio Meksiko trebali doputovati u Mexico City, javlja Novi list.

Trideset članova KUD-a Punat, koji su svi živi i zdravi, tog nakon što su trebali sletjeti na aerodrom u Mexico City, a prema planu su se dalje trebali uputiti za meksički grad Monterrey u državi Nuevo Leon u kojem se održava značajan međunarodni Festival folklora ‘St. Lucia’.

Potres, Meksiko
1/21

Za dlaku su izbjegli trenutak najvećeg podrhtavanja, njihov je zrakoplov prizemljen bez većih poteškoća, a kada su izašli iz njega svjedočili su pravoj katastrofi.

‘Da je grad u koji smo letjeli pogođen snažnim potresom doznali smo tek pred slijetanje u Mexico City’, kazao je predsjednik KUD-a Punat Branko Karabaić ističući da su otočani učinke tragičnih zbivanja koja su tijekom njihova interkontinentalnog leta, točno na 32. obljetnicu razornog potresa u kojem je u tom gradu 1985. stradalo 10 tisuća ljudi, mogli vidjeti na putovanju između zračne luke i hotela u kojem su odsjeli.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
dunav123
19:49 22.09.2017.

Glede obavjjesti u vezi KUP PUNAT U MEKSIKU objavili ste notorno laganje i zbog neistinitosti izazvali paniku. Ja sam osobno bio na aerodromu da se pobrinem za grupu. Potres je bio u 13 sati a njihov lijet nije bio nini blizu Meksika. gdje su na vrijeme stigli u 18 sati. Prijevoz do hotela je orgainiziran bez ikakve panike i neistinito je da su na putu do hotela vidjeli ikakve posljedice potresa, a uostalom pala je i noc , a ulice su briljirale od rasvjete. Obavljena je vecera u dobrom raspolozenje. Naredni dan se posjetile piramide i obavila tura po gradu. U cetvrtak opet razglijedanje grada preko ni jedne rusevine i navecer siguran i brz prijevoz na aerodrom. Grupa je kasno bez trzavica stigla u Monterey gdje nikada nije bilo potresa. Mi koji smo potres dozivjeli, jest bio jak, a pale su samo kuce koje nisu ni bile dobro sagradjene. Naredni put provjerite prije nego objavite nepotrebnu paniku i javite se meni ako trebate istiniti izvjestaj.

DU
Deleted user
15:48 21.09.2017.

Stvarno steta ... odmah bi udarili drmes!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije