Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepotani iz 30-ih

Mladenci su ludi za za Bexovim Beaufordima: Prvog je kupio u Peckhamu!

Beauford kabriolet
Foto: Vedran Balen
1/6
23.09.2020.
u 18:22

- Kupio sam ga na neviđeno i bez cjenkanja, jer se ti automobili prodaju u nekoliko minuta, čim se oglase. Srećom, sve je prošlo super. Nije mi se ukazao nikakav Delboy da me nasamari – smije se Bex.

U podzemnoj garaži trgovačkog centra u Slavonskom Brodu smjestila su se četiri Beauford kabrioleta iz tridesetih godina prošlog stoljeća.

Automobili su u vlasništvu tvrtke Bex Limos, koja se bavi iznajmljivanjem vozila za razne prigode, uglavnom vjenčanja. Vlasnik Boris Kurkutović svoje ljepotane povremeno izvuče  na vanjsko parkiralište, gdje plijene pozornost prolaznika. Proizvedeni su u Velikoj Britaniji, gdje su takvi automobili veoma popularni. Ne radi se o replikama, nego o vozilima izrađenim u maloj manufakturi.  

- Meni osobno za vjenčanja su romantičnije kočije, ali one su neupotrebljive jer su prespore i podložne vremenim uvjetima. Stoga sam tražio vozilo koji bi imalo taj štih kočije, ali da je ipak automobil. Tako je izbor pao na Beauford, koji mi je prekrasan – kaže Kurkutović, Brođanima poznatiji kao Bex.

Foto: zvonimir ferina

U Borisu se ljubav prema starim automobilima rodila još u mladim danima. Posebno ga fascinira to što je takvo remek djelo stvorio čovjek svojim rukama u doba kada nije bio okružen robotikom i kada se sve radilo ručno. U Beauforda se zaljubio na prvi pogled. Prvog je pronašao 2016. godine u Londonu, točnije u Peckhamu, poznatom iz humoristične serije Mućke.

- Kupio sam ga na neviđeno i bez cjenkanja, jer se ti automobili prodaju u nekoliko minuta, čim se oglase. Srećom, sve je prošlo super. Nije mi se ukazao nikakav Delboy da me nasamari – smije se Bex.

Na povratku kući iz avanture je sjeo u svog ljubimca i u dva dana prošao s njim 1890 kilometara i sedam zemalja, gotovo cijelu Europu. Bio je to prvi Beauford kabriolet koji je ikada izvezen izvan Velike Britanije. Zbog prave navale mladenaca, Bex ih je kupio još tri. Sveukupno ih je proizvedeno 700, a kod njega su četiri.

- Mladenci su uvijek oduševljeni, a ja sam, dok ih vozim, imam osjećaj da vozim princa i princezu – ističe Kurkutović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije