Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zbog istanbulske'

U MUP-u opovrgavaju da je general Markač dao ostavku

mladen markač
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
16.03.2018.
u 19:15

Kažu da se o Markačevu statusu razgovaralo jer je i sam bio u nedoumici smije li istodobno raditi za neke privatne tvrtke i savjetovati ministra

Neki su mediji jučer objavili da je general Mladen Markač, nezadovoljan namjerom Vlade da Istanbulsku konvenciju uputi na ratifikaciju, dao ostavku na dužnost savjetnika u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Neslužbeni izvori u MUP-u tvrde, međutim, da ta informacija nije točna. Kažu da se o Markačevu statusu razgovaralo jer je i sam bio u nedoumici smije li istodobno raditi za neke privatne tvrtke i savjetovati ministra.

Konzultirani su i stručnjaci, koji su zaključili da Markač ne može biti u sukobu interesa jer nije državni dužnosnik i o tome se, kaže naš izvor, dalje nije razgovaralo. Tvrdi i da Markač ni u jednom trenutku nije spominjao Istanbulsku konvenciju niti dao do znanja da bi mu ona mogla biti problem. Koliko istine ima u informaciji da je dao ostavku pokušali smo jučer pitati i samog Markača, no nije se javljao na telefon. 


Pogledajte i raspravu između Ilčića i Richembergha o Istanbulskoj konvenciji na Večernji TV:

Komentara 4

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
19:37 16.03.2018.

Dobar spin V.L. ... s radošću objavljuje protivljenje zagovornika nepotpisa Istambulske konvencije ( mada su dušom i tijelom za istu ) a sve sa ciljem daljnje podjele hrvatskog društva jer podjela na ustaše i partizane polako pada u zaborav !

MV
Mijat vrdoljak
21:03 16.03.2018.

VL zašto dozvoljavate da se Hrvatskog generala i heroja domovinskog rata vrijeđa i naziva zločincem, na konto čega i kako može netko iznositi uvredu, uz vaš blahoslov, iako je gospodin Markač pravomoćno oslobođen monstruozne optužbe. Kako ,mogu postojati dva oprečna tumačenja pravomoćnih presuda, za iste je gospodin Praljak pravomoćno osuđen ratni zločinac i gospodin Markač koji je pravomoćno oslobođen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije