Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dopuna imovine

Mladen Barišić u karticu dodao da je suvlasnik zetova stana

barišić, jurak (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
29.12.2010.
u 20:43

Među obvezama je naveo kako ima kredit u Hypo Alpe Adria banci u iznosu od 160 tisuća švicarskih franaka

Mladen Barišić, bivši šef Carinske uprave i rizničar HDZ-a, uhićen potkraj rujna u sklopu istrage USKOK-a i policije o Fimi mediji, odnosno izvlačenja novca iz ministarstava, državnih poduzeća i agencija na račun tobožnjih marketinških usluga koje je odrađivala njegova bliska prijateljica Nevenka Jurak, prijavio je 7. prosinca Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa izmjene u svojoj imovinskoj kartici.

Bivši prijatelj te jedan od najbližih suradnika negdašnjeg premijera Ive Sanadera naveo je u svojoj dopunjenoj imovinskoj kartici da je suvlasnik stana površine 75 metara kvadratnih, vrijednog 1,3 milijuna kuna. Riječ je, naime, o nekretnini u kojoj stanuju Barišićeva kći i zet Ante Despot, jedan od bivših šefova u upravi HEP-a, a u kojem je tijekom premetačine nakon uhićenja nekadašnjeg Sanaderova intimusa pronađeno u sefu 2,1 milijun kuna u različitim valutama.

Barišić je također prijavio da je i vlasnik garaže od 14 metara kvadratnih, da je 2008. godine kupio novi automobil BMW 530 D, vrijedan 250 tisuća kuna, te da je do njega došao s pomoću kredita i prodajom osobne imovine. Svoju je imovinsku karticu obogatio i podatkom da je vlasnik triju slika, ne navodeći njihovu vrijednost, te televizora. Među obvezama je naveo kako ima kredit u Hypo Alpe Adria banci u iznosu od 160 tisuća švicarskih franaka koji je podigao 2006. godine, a rok otplate mu je 2016. godina.

Naveo je također da je šest godina, dakle od 2004. godine, bio član Nadzornog odbora i skupštine u tvrtki APIS.

Komentara 22

EL
elfenomeno77
22:01 29.12.2010.

stvorena je atosmefera za rijesavanje roruceg problema zvanog korupcija,pohvalno je da nema svetih krava i da su svi jednaki,sanader,barisic,i ostali su poruka drugima da se malverzacije kad tad otkriju i da ih nije preporučljivo koristiti

TR
trnjanac
05:01 30.12.2010.

na galge sa majmunom !!!!!

EL
elfenomeno77
23:21 29.12.2010.

mesić je prikriveni mafijas,preko kojega su se vodili svi mutni poslovi u nasoj državi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije