Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olakšavaju budućim studentima

Mlade Slavonke pokrenule podcast za maturante: Ivona i Ivana studentskim pričama približavaju studije

Slavonski Brod: Ivona Orlović odlazi na studij glazbe u Birmingham
Ivica Galovic/PIXSELL
25.03.2022.
u 10:14

Cilj im je olakšati budućim studentima odabir fakulteta te im približiti mogućnosti studiranja

Što studirati? Pitanje je to s kojim se svake godine suočava velik broj maturanata kojima među stotinama različitih smjerova i fakulteta nije lako odabrati onaj pravi. Dragocjenu pomoć u toj važnoj životnoj odluci ponudile su im studentice Ivona Orlović i Ivana Katavić iz Slavonskog Broda. One su nedavno na YouTubeu pokrenule podcast “In medias res”, u kojem upoznaju maturante s različitim studijima koji se nude u Hrvatskoj.

”First world problems”

U priču su ušle s ciljem pomaganja budućim studentima i mladima općenito.

– Željele smo se dotaknuti tema iz svakodnevice koje se mladima čine kao “first world problems”. Od onoga o čemu razgovaraju s prijateljima na kavi do onoga što nervozno pretražuju kada se nemaju kome obratiti. Želimo dati prijateljski savjet, usmjerenje ili dodatnu informaciju o prijateljstvu, vezama, obrazovanju i drugim problemima – kažu Ivona i Ivana.

Studije predstavljaju iz prve ruke, kroz priče studenata koji ih studiraju. Cilj im je olakšati maturantima i budućim studentima odabir fakulteta te im približiti mogućnosti studiranja.

– I same smo, kao i mnogi naši vršnjaci, imale mnogo dilema i nedoumica pri odabiru fakulteta u vrijeme kada smo mi bile maturantice. Stoga vjerujemo da bi ovaj serijal mogao pripomoći i odgovoriti na mnoga pitanja. To potvrđuju naši dosadašnji gosti, koji su nam često znali reći da bi im puno pomoglo da su imali ovako nešto kad su upisivali fakultet – nastavljaju studentice.

 

Ove 22-godišnje djevojke sve rade same i o vlastitom trošku. Za svaku epizodu utroše otprilike četiri i pol sata, što uključuje samo snimanje, zatim uređivanje epizode te objavu na njihovu YouTube-kanalu.

Upoznale su se još u gimnaziji, gdje su osnovale i školski bend. Ivona je završila preddiplomski studij u Engleskoj na Akademiji suvremene glazbe, a Ivana studira na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Zasad samo audiosnimke

Zbog fizičke razdvojenosti zasad rade samo audiosnimke.

– Smatramo da nam jako dobro ide, jedino malo kaskamo u broju pretplatnika. Stoga i ovim putem podsjećamo slušatelje da se, ako im se sviđa nas sadržaj, pretplate na naš kanal – napominju djevojke.

Sve zainteresirane za sudjelovanje u nekoj od epizoda njihova serijala, predstavljanje svog fakulteta i iznošenje vlastitog iskustva Ivona i Ivana pozvale su da im se jave na e-mail podcast.inmediasres@gmail.com.

Video - Studentici Josipi koja živi u teškim uvjetima anonimni mladić donirao auto: 'Srce k'o sto kuća'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije