Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFSKA MJERA

Mlade obitelji iz Slavonskog Broda gradit će kuće na gradskoj zemlji, ugovori potpisani na 99 godina

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
15.09.2021.
u 15:30

Riječ je o jedinstvenoj demografskoj mjeri čiji je cilj zadržati mlade, ali i privući one iz drugih dijelova Hrvatske

Još četiri mlade obitelji potpisale su u Slavonskom Brodu ugovore o ostvarivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskom građevinskom zemljištu. Ugovor o zakupu zemljišta potpisani su na razdoblje od 99 godina. Najam će plaćati 100 ili 200 kuna mjesečno, odnosno onoliko koliko su sami ponudili, a nakon sklopljenog ugovora imat će rok od tri godine za izgradnju kuće.

Nakon deset godina moći će i otkupiti zemljište. Riječ je o jedinstvenoj demografskoj mjeri čiji je cilj zadržati mlade, ali i privući one iz drugih dijelova Hrvatske. Do sada je pravo građenja obiteljske kuće na gradskom zemljištu ostvarilo više od 60 mladih obitelji.

- Ovo je jedini ovakav projekt u Hrvatskoj gdje na ovaj način pokušavamo mladim obiteljima olakšati rješavanje stambenog pitanja. Zasad imamo oko 40 izgrađenih kuća, dosta mladih već živi u tim kućama. Želim vam da što prije riješitre svu papirologiju, da što prije krenete s izgradnjom svojih obiteljskih kuća i uselite u njih – rekao je brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Komentara 1

Avatar SileZla
SileZla
20:32 15.09.2021.

Ne znam zašto bi netko gradio kuću u Brodu kad ih ima već napravljenih na prodaju po cijeni ispod cijene gradnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije