Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruska agresija

Mlada Ukrajinka iz Hersona: Naš grad je preplavljen ruskim okupatorima. Želimo da grad ostane ukrajinski

Herson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
03.03.2022.
u 23:05

Trudimo se ne izlaziti van jer je opasno. Danas sam prvi put bila u trgovini stotinjak metara od mene ali nije bilo ništa hrane jer smo okruženi Rusima, a ovdje je nemoguće dostaviti hranu ili lijekove, kazala je

Reporterka CNN-a Christiane Amanpour razgovarala je sa stanovnicima grada Hersona koji je pao. "Naš grad je preplavljen ruskim okupatorima, ali zastava je još uvijek ukrajinska i nadamo se da će ostati ukrajinska", rekla je 27-godišnja stanovnica Hersona Svetlana Zorina

"Vjerujemo našem gradonačelniku. Vjerujemo našoj vladi. Vjerujemo našoj vojsci. Vjerujemo u našu pobjedu. Mi smo ukrajinski grad i želimo ostati ukrajinski grad", dodala je. 

Zorina je opisala situaciju u gradu. "Trudimo se ne izlaziti van jer je opasno. Danas sam prvi put bila u trgovini stotinjak metara od mene ali nije bilo ništa hrane jer smo okruženi Rusima, a ovdje je nemoguće dostaviti hranu ili lijekove", kazala je. 

Video: Pogledajte zastrašujuće prizore iz razrušenog Harkiva

Kaže da imaju nešto zaliha koje bi trebale biti dovoljne za nekoliko tjedana. Zorina je rekla da gradska uprava radi unatoč ruskim dezinformacijama. “S nama je u kontaktu naš gradonačelnik, a u kontaktu je i gradska uprava. Postoje Telegram kanali. Postoji web stranica ureda i oni dijele informacije s nama”, rekla je za CNN.

Kaže i da ruski vojnici nisu svjesni zašto su došli ovamo. "Vrlo se loše odnose prema vojnicima. Plaču… naši ih hrane", dodala je.

"Ne želim otići. Ne želim biti izbjeglica. Želim živjeti u svojoj zemlji. Rođena sam u Hersonu. Ovdje sam živjela gotovo cijeli život i ne želim to mijenjati i nadam se da će to uskoro biti gotovo, da će ruska vojska otići, okupatori će otići", rekla je.

"Želim živjeti u Ukrajini. Ja sam Ukrajinka", dodala je.

Video: Kotromanović: "Ako Putin upotrijebi termobaričke rakete onda će to biti presedan, a o ljudskim žrtvama ne treba ni govoriti."

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mason
mason
23:45 03.03.2022.

Kako su dosli tako ce i otici. Cime ce putler placati vojsku, propalom rubljima , za par tjedana kad nestane kruha i votke pola tih vojnika ce dezertirati.

GE
geler203
07:25 04.03.2022.

Budite sretni da vas Amerika ne brani kao nas 91. Embargo na oružje pa odugovlaćaenje i davanje vremena da nas tzv. JNA vrati u Jugoslaviju pa zaštićene zone iz kojih se puca po nama i protjeruje stanovništvo. Pored takvih prijatelja ne trebaju ti neprijatelji.

A9
aon.914926067
09:00 04.03.2022.

Ako su okupatori u gradu, imaš internet, kažeš puno ime i prezime.Nesto nelogično, zar ne.A još CNN sa Amanpur

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije