Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko nije želio raditi

Mještani Sućurja napokon dobili liječnicu, evo odakle je stigla

čekaonica
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
21.01.2019.
u 22:13

Nova je liječnica dio staža odradila u Makedoniji, a u Hrvatskoj je trebala polagati šest dodatnih ispita koje je položila, što je obvezno kako bi joj se priznala inozemna diploma

Sućuraj na Hvaru od ponedjeljak ima liječnicu, mladu Makedonku koja se javila na natječaj koji je otvoren ljetos i na koji se dosad nitko nije javljao, bez obzira što se osim plaće i stana nudio i godišnji bonus od 50 tisuća kuna, doznaje se u ponedjeljak navečer  od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Kako je rekao ravnatelj Petric, lokalna je samouprava shvatila da više nije dovoljno dati liječniku smještaj, pa je načelnik općine ponudio i dodatnu naknadu što je očito urodilo plodom. Nova je liječnica dio staža odradila u Makedoniji, a u Hrvatskoj je trebala polagati šest dodatnih ispita koje je položila, što je obvezno kako bi joj se priznala inozemna diploma.

"Ovo je prvi put u povijesti našeg županijskog Doma zdravlja da nam dolazi raditi netko  tko nije iz Hrvatske. Kolegica je zadovoljila sve uvjete natječaja, položila je sve ispite, dobila je sve papire, od MUP- a višekratno tražene suglasnosti i danas joj je prvi radni dan. Napokon da u Sućurju pacijenti opet imaju svog liječnika za stalno", rekao ravnatelj Petric.

Liječnica će brinuti o 300 pacijenata, a do danas troje liječnika iz Jelse svakodnevno je putovalo i izmjenjivalo se u ambulanti u Sućurju.

>> Evo kako će se u Hrvatskoj plaćati cestarina

 

Ključne riječi

Komentara 19

SA
sauchatomislav
22:30 21.01.2019.

mogli su se hdz-ovi liječnici iz sabora konačno pošteno zaposliti i živjeti od svoga rada a ne od vazelin igrica sa voljenim vođom.

OK
okolo
22:41 21.01.2019.

tamo gdje vječno sunce sja...

Avatar anlaser
anlaser
07:47 22.01.2019.

Kakav idiotizam , prvo ste rastjerali naše radnike pa sada skupo plaćate strance.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije