Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HULIGANI S METLAMA

Mještani odlučili sami urediti selo pa im općina poslala komunalnu inspekciju. Sad im prijete visoke kazne

metla
pixabay
07.06.2022.
u 12:38

Mještani jednog sela u Srbiji sami su počeli čistiti spomenik žrtvama II. svjetskog rata, no u tome ih je spriječila lokalna komunalna inspekcija prijeteći im da će biti uhićeni jer to što rade nije u nadležnosti građana nego općine

Mještani Bavaništa kod Kovina u Srbiji mogli bi biti drastično kažnjeni jer su sami odlučili urediti svoje selo. Naime, građani su zasukali rukave i sami počeli čistiti spomenik žrtvama II. svjetskog rata, no u tome ih je spriječila lokalna komunalna inspekcija prijeteći im da će biti uhićeni jer to što rade nije u nadležnosti građana nego općine. 

Pidikanci, kako sami sebe zovu, okupili su se prošle subote u namjeri da  očiste jedan partizanski spomenik, no njihova dobra namjera pretvorila se u skandal, pišu Novosti.rs. 

Komunalna inspekcija općine Kovin je odmah izašla na teren te im je prijetila prekršajnim kaznama od 50.000 dinara, što je oko 3200 kuna. 

-  Inspektori su nas dva sata maltretirali, tri puta su zvali policiju, prijetili da će nas uhititi. Policija nije htjela doći jer nije počinjeno nikakvo kazneno djelo. Nazivali su nas grupom huligana, a tu su bile samo žene s metlama i jedan muškarac. Kažu, nije naše da to radimo, a 30 godina oni čija je dužnost nisu očistili spomenik - rekla je jedna mještanka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije