Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASAKR U GRADAČCU

Mještani o trostrukom ubojici: 'Uvijek je bio problematičan, to svatko zna. Prijetio je ubojstvom i prije'

Gradačac: Očevid na policijskom automobilu na koji je pucao Nermin Sulejmanović
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.08.2023.
u 14:07

Prosvjednici su na mirnom skupu tražili odgovornost za sve one koji su dopustili da on bude na slobodi i tako počini višestruko ubojstvo. Nosili su osmrtnice na kojima su bile ispisane poruke "Žena, majka, supruga"

Trostruko ubojstvo u Gradačcu u BiH zaprepastilo je cijelu regiju, a pogotovo sumještane žrtva N.S. Od danas u Gradačcu počinje trodnevna žalost, a zastave su spuštene na pola koplja. Podsjećamo,  N.S. (35) je iz pištolja ubio svoju nevjenčanu suprugu N.H. i to pred malenim djetetom, a cijeli je prizor zločina izravno prenosio na društvenoj mreži. Nakon toga je nastavio ubilački pohod kroz grad ubivši pri tom još dvojicu turskih državljana, oca i sina. Ustrijelio je i teško ozljedio njihovu suprugu odnosno majku kao i jednog policajca te još jednog muškarca. Turski su državljani navodno bili metom ubojice zbog neriješenih poslovnih odnosa.

POVEZANE VIJESTI

“Gradačac je inače miran grad. Nije prije bilo ovakvih incidenata”, kazao je jedna prolaznik za N1 BiH, dok je drugi naveo kako je poznavao trostrukog ubojicu.

“Loš je čovjek bio”, kazao je. Jedan prolaznik smatra da se ovakve stvari mogu spriječiti.

“Policija je odradila ono što je mogla. Policija ne donosi zakone, neko drugi donosi taj zakon, a taj zakon je nikakav”, kazao je, navodeći kako je površno poznavao napdača.

“Uvijek je bio problematičan, to svatko zna. Prijetio je ubojstvom i prije 10, 15 godina. I to se sad dogodilo”, dodao je za N1 BiH.

VIDEO: Nevjenčana supruga je četiri dana prije ubojstva tražila zabranu pristupa, sud ju je odbio

Prosvjed i Gradačcu

Stotine ljudi okupile su se u subotu u Gradačcu u sjevernoj Bosni na prosvjednom skupu organiziranom nakon što je taj grad i cijelu državu potreslo trostruko ubojstvo što ga je u petak počinio N.S. koji se nakon toga ubio.

POVEZANE VIJESTI

Prosvjednici su na mirnom skupu tražili odgovornost za sve one koji su dopustili da on bude na slobodi i tako počini višestruko ubojstvo. Nosili su osmrtnice na kojima su bile ispisane poruke "Žena, majka, supruga" upozoravajući na činjenicu kako je ovoga puta počinjen femicid odnosno posebna vrsta zločina povezana s obiteljskim nasiljem.

Prema podacima Agencije za ravnopravnost spolova u BiH u toj je zemlji u protekle dvije godine na taj način ubijeno 19 žena.

"Zakazali smo kao društvo. Nisu adekvatne sankcije za one koji vrše nasilje u obitelji. Da je bilo drugačije, odnosno da ga se zakonski kako treba sankcioniralo, ranije lišilo slobode počinitelja ovog gnusnog čina, do ovoga ne bi došlo", kazao je ranije lokalnim medijima Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca.

Komentara 5

BO
BoljiSvijet
15:07 12.08.2023.

Nažalost, svatko tko živi u manjoj sredini sigurno zna za sličnu osobu...samo je pitanje da li će ta osoba stvarno i provesti svoje izrečene prijetnje...

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
15:43 12.08.2023.

Demokratura i njezine posljedice..

Avatar tarana
tarana
15:31 12.08.2023.

Bla bla bla....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije