Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ GORE TIJEKOM SEZONE

Mještani malog mjesta muku muče s vodom: 'Nekad dva puta u danu pukne cijev'

Dubrava Kod Šibenika
Foto: Google Maps/Screenshot
1/3
09.03.2024.
u 10:51

Stanovnici naselja Dubrava kraj Šibenika navode kako su vodovodne cijevi stare 70 godina te kako ne prate gradnju u njihovom mjestu

Mještani naselja Dubrava kraj Šibenika imaju veliki problem s vodom s obzirom na to da je pritisak u cijevima toliko slab da se na višim katovima jedva tuširaju. Dolaskom toplijeg vremena njihov je problem još i veći zbog okretanja turizmu i kućama za odmor. Mnogim je mještanima svakodnevica imati raspored tuširanja i korištenja vode. 

"Da radi mašina za suđe i da se ja tuširam, to je luksuz. Znači, mora raditi jedno po jedno. Pravimo raspored kad će prati mašina jedna, kad će druga...", kazao je za HRT Mario Junaković.

Stanovnici malog mjesta navode kako su vodovodne cijevi stare 70 godina te kako ne prate gradnju u njihovom mjestu. Naime, posljednjih je godina tamo izgrađeno tridesetak kuća za odmor. 

VEZANI ČLANCI:

"Popodne, kad bi se trebao otuširati jer idem na svoje radno mjesto, ne mogu se jednostavno otuširati jer nemam dovoljno vode. Nema pritiska. Ako sam na katu, dolje se ne smije ništa, doslovno ništa raditi, da bi se mogao gore koliko-toliko otuširati", kaže Denis Škugor, dok Dragan Vukorepa navodi: "Svaki drugi dan pukne cijev, nekad dva puta u danu pukne cijev, ako smanje - nemamo vode, ako pojačaju - puknu cijevi".

Zvonimir Štrkalj, direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik, o problemu je kazao: "Mi smo u više navrata planirali nekakvu rekonstrukciju, nadogradnju i slično, tog cjevovoda. Naravno, uvijek je problem novac, ali imamo plan u nekakvih pet faza to napraviti u dogledno vrijeme".

GALERIJA Nekad simbol grada, danas potpuno devastirana: Od đakovačke Mimoze ostali su samo zidovi

Dubrava Kod Šibenika
1/65
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije