Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čime se sve bave

Mjesni odbor dao im na korištenje dom, ali je promijenio bravu

'pokrajina....martinec....10.11.2002. martinje - angelceki proveli izbore snimio andjelko suhodolcan'
Foto: ''
1/3
14.10.2010.
u 16:15

Zbog spora između MO-a Martinec Orehovički i udruge Sveti Martin Vijeće Bedekovčine donijet će odluku o gospodarenju svim društvenim domovima

Vijeće općine Bedekovčine donijelo je zaključak da stručne službe izrade generalnu odluku o gospodarenju svim društvenim domovima u vlasništvu općine u roku 30 dana, a na temelju te odluke izradit će se kućni redovi pojedinih domova. Do tog trenutka na snazi su sve vrijedeće općinske odluke.

Promijenjena brava

Rezultat je razmirica o kojima se raspravljalo i na sjednici Vijeća zbog korištenja Društvenog doma u Martincu Orehovičkom. Kod konkretnog problema odlučeno je i odluka Mjesnog odbora Martinca Orehovičkog nije vrijedeća, a Udruzi društva svetog Martina i MO-a Martinec Orehovički preporučeno je da do odluke sami postignu dogovor i riješe trzavice.

Naime, pred Općinskim vijećem Bedekovčine našao se prigovor Društva svetog Martina na odluku Mjesnog odbora Martinca Orehovičkog iz kolovoza o gospodarenju i korištenju martinečkog doma. Prema odluci Mjesnog odbora stoji da Vijeće MO-a daje privremeno na korištenje bez naknade dom udruzi Društvo svetoga Martina prostoriju (ljetni šank) za čuvanje materijalnih dobara, a ključeve martinečkog doma mogu imati samo domar i predsjednik MO-a. Stoji i to da je Općina Bedekovčina vlasnik doma i jedina je legitimna donositi odluke o domu, a MO je promijenio bravu na ulaznim vratima odmah nakon donošenja odluke, a o tome nije obavijestio druge korisnike doma. U prigovoru se kaže i to da se svako korištenje doma mora najaviti deset dana prije, što je nemoguće poštovati. U dugoj raspravi vijećnik Ivan Belošević, koji je ujedno predsjednik MO-a Martinca Orehovičkog, istaknuo je da Mjesni odbor nije nikome ništa uskratio ni zabranio, već je samo želio napraviti red. Usto, dodao je Belošević, odredba o najavi korištenja izmijenjena je na jedan dan.

Sporna promjena brave

Dragutin Komorski, tajnik Udruge svetoga Martina, rekao je da je sporna promjena brave, odnosno činjenica da udruga nema ključ od doma. – Mi se svi brinemo o domu i čuvamo ga pa ovo shvaćamo kao nepovjerenje prema udruzi – rekao je Komorski. Vijeće je nakon rasprave zaključilo da MO ne može dati prostor na korištenje, već samo Općina, a da MO može donijeti kućni red.

.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije